Printr-un gest aparent miniscul, dar semnificativ, compania Virgin Atlantic nu-şi va mai obliga personalul feminin, aflat la bordul aeronavelor, să poarte machiaj, relatează Huffington Post citat de Mediafax.

„Am ascultat părerile clienţilor noştri şi ca rezultat, putem anunţa schimbări în legătură cu politica de styling a companiei”, declară Mark Anderson, vicepreşedintele Virgin Atlantic, într-o declaraţie pentru Huffington Post.

Totuşi, dacă un însoţitor de zbor doreşte să poarte machiaj, el sau ea trebuie să respecte paleta de culori aprobată în prealabil de companie. De asemenea, însoţitoarele de zbor, cunoscute pentru uniforma emblematică de culoare roşie, vor primi încă o pereche de pantaloni, pe lângă uniforma de bază. Înainte de această decizie, personalul de la bordul avioanelor era nevoit să solicite în mod exres pantaloni.

Companiile aeriene au o istorie lungă de obiectivare şi sexualizare a însoţitoarelor de zbor. Multe dintre femeile din personalul de bord au raportat cazuri de hărţuire sexuală în timpul serviciului. Mici schimbări ar permite acestora să lucreze fără să fie machiate sau să poarte pantaloni în loc de fuste.

Sursa: Agora.md 

Distribuie articolul: