Șeful statului a încărcat o înregistrare video pe Facebook, în care arată cum se face vinul într-un sat moldovenesc. Pentru această prezentare Igor Dodon a ales gospodăria părinților săi, locul în care a crescut. Președintele a arătat și beciurile casei părintești, acolo unde se păstrează butoaie și sticle cu vin din mai mulți ani.

„Toamna e sezonul recoltei și al vinificației la moldoveni”, spune Igor Dodon, care a scăpat mai multe greșeli de limbă română. Printre cele evidente se numără „de la Italia” (corect e „din Italia”) și „zdrobilcă”, cuvânt care nu există în limba română (corect este „zdrobitoare”). Dacă la începutul filmulețului Dodon purta costum clasic, atunci când s-a apucat să arate procesul de vinificație, acesta a optat pentru costumul sportiv.


Șeful statului i-a invitat pe străini, în limba rusă, să vină la Ziua Vinului, care va avea loc în luna octombrie, nu înainte de a-i informa că practic fiecare gospodărie din Republica Moldova produce vin toamna și este înzestrată cu cel puțin un beci, unde acesta este păstrat.

Sursa:agora.md