Fiecare are ten diferit, cu problemele sale specifice. Pentru a le rezolva, ai nevoie de produse de îngrijire create special pentru tine, pentru aşteptările şi nevoile tale. Astăzi te învăţăm cum să prepari loţiunea tonică perfect adaptată tipului tău de ten. Pentru a avea un ten îngrijit şi radiant trebuie să urmăm cele patru trepte de îngrijire ale pielii: curăţare, tonifiere, hidratare şi exfoliere. Loţiunea tonică îndeplineşte rolul de tonifiere, eliminare a resturilor de machiaj, impurităţi şi celule moarte, lăsând tenul perfect curat, pregătit pentru absorbţia cremei.

Caracteristic tenului uscat este pielea este subţire, cu porţiuni uscate şi mată. Ea are tendinţa să se cojească şi să se înroşească uşor. Tonicul perfect pentru acest tip de ten este sucul proaspăt de castravete. El nu se pastreaza şi se foloseste imediat dupa stoarcere.

Tenul normal este perfect echilibrat. El nu creează probleme, nu este nici gras, nici uscat, are un aspect mat, pielea este suplă, fină, porii sunt puţin vizibili. Pentru tonifiere ei sunt recomandate infuzii din: albastrele, coada şoricelului, tei, la care se adaugă o linguriţă de miere şi 2-3 picături de lămâie.

Atunci când ai ten gras, pielea este ternă, lucioasă şi lipsită de supleţe. Este predispusă spre impurităţi, pori măriţi şi acnee.
Zona cea mai afectată în cazul unui ten gras este zona T (partea centrala a frunţii, nasul şi bărbia). În ceastă zonă glandele sebacee sunt mai numeroase şi mai active decât pe restul feţei. Pentru a lupta cu porii dilataţi, încearcă să faci un decoct din frunze de nuc, sau să prepari o loţiune din 20 ml de oţet de mere şi miere, adăugate la 180 ml de infuzie de muşeţel. Infuziile din coada şoricelului, muşeţel, gălbenele sau tei, la care se adaugă fie 10 ml de tinctură de propolis, fie câte trei picături de ulei esenţial de levănţică şi muşeţel, vor curăţi impurităţile şi vor acţiona ca dezinfectant.

Foto: Pexels.com

Dacă pielea ţi se îmbujorează repede, e predispusă la spargerea capilarelor, este alergică sau se irită foarte uşor, atunci ai ten sensibil. Pielea sensibilă poate fi uscată, grasă sau normală şi este caracterizată prin înroşiri şi iritaţii frecvente. Ei îi va ajuta infuzia din albăstrele, tei, muşeţel sau coada şoricelului, la care se adaugă cinci picături de ulei esenţial de muşeţel.

Trucuri bune de ştiut:

  • Agită energic sticluţa înainte de utilizare pentru a amesteca bine ingredientele;
  • Ţine loţiunea tonică la rece pentru a avea un ten cu aspect mai proaspăt;
  • Nu se recomandă loţiunile alcoolizate pentru că usucă şi sunt prea dure cu tenul;
  • E bine să se prepare 200ml de tonic (cantitatea ajunge pentru o săptămână) şi să se păstreze la frigider, în sticluţă de culoare închisă.

Distribuie articolul: