Cu siguranță, ai auzit nu o dată de renumita salată à la Provence. Sau poate chiar e printre mâncărurile tale preferate?! Dacă da, atunci rețeta de mai jos e pentru tine. Vezi de ce ai nevoie pentru a o găti.


Ingrediente (pentru două porții):

-jumătate varză de pekin

-2 roșii

-2 castraveți medii

-150 g fileu de pui

-100 g cașcaval ras

-verdețuri de provence

-ulei

-sare și piper

Pentru dressing:

-3 linguri de maioneză

-1 linguriță de muștar

-1/2 linguriță verdețuri de provence

-1 cățel de usturoi

-sucul de la 1/4 lămâie

-sare și piper

803818001349701296

Mod de preparare:

1.Se taie carnea de pui în cuburi de 1-2 cm. Se condimentează cu sare, piper și verdețuri de provence. Se prăjește într-o tigaie încinsă cu puțin ulei. Se rumenește bine, iar când este gata se scoate din tigaie și se pune pe un șervețel de bucătărie.

2.Se taie legumele în bucăți potrivite, cât o mușcătură. Se rade cașcavalul.

3.Se așează în farfurie varza, apoi castraveții, roșiile și carnea de pui.

4.Pentru a obține dressingul, se amestecă uniform toate componentele. Se toarnă peste salată și se amestecă lejer.

5.Se presară cu cașcaval din abundență. La dorință, se decorează cu frunze de pătrunjel proaspăt sau busuioc.

Salata à la Provence este gata! Poftă mare!

Foto: exkursiondurchmoldova.blogspot.md