Iurie Leancă se află în aceste zile la Washington unde are întrevederi cu cei mai înalți oficiali de stat din SUA. La întâlnirile cu Barack Obama, Joe Biden și John Kerry premierul moldovean a purat mărțișor, simbolul românesc al primăverii.

Iurie Leanca cu John Kerry

Premierul Iurie Leancă și Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, au lansat Dialogul Strategic moldo-american, în cadrul vizitei șefului Guvernului moldovean la Washington. Oficialii au discutat despre agenda bilaterală, parcursul european al Republicii Moldova și, în mod prioritar, evoluțiile din Ucraina.

Prim-ministrul Moldovean și-a prins la reverul sacoului un mărțișor alb-roșu, atârnat de o broșă cu însemnele de stat ale Republicii Moldova. 

Iurie leancă la Casa Albă

„SUA susține enorm parcursul european al Republicii Moldova, înțelegem că acest drum nu este unul ușor, susținem integritatea teritorială si suveranitatea Republicii Moldova”, a declarat Barack Obama în întrevederea sa cu premierul moldovean. Totodată, vicepreședintele SUA, Joe Biden, a spus ca susține lansarea dialogului strategic între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, care va spori cooperarea bilaterală.

Iurie Leancă cu martisor

Precum se poate remarca și alți oficiali din delegația Moldovei în SUA poartă la piept mărțișoare – simbol al sosirii primăverii.

MD in SUA

Foto: www.gov.md, facebook.com

Distribuie articolul: