Pe 6 şi 7 noiembrie, Teatrul Naţional “Mihai Eminescu” anunţă o premieră de zile mari. Este vorba despre readaptarea comediei “Storcătorul de Fructe” de Ilia Cilaki. Piesa readuce în prim plan familia societăţii de astăzi. “Totul porneşte de la lipsa banilor, care duce la convieţuirea mai multor generaţii ale unei familii într-un singur apartament, aceştia suportându-se unii pe alţii. Titlul comediei ar însemna de fapt, procesul acesta de “mâncare”, de stoarcere dintre membrii unei familii, care refuza să comunice între ei şi care până la urmă se transformă într-un absurd total”, ne spune regizorul Vitalie Drucec.

Pe scenă vor urca şase mari actori ai teatrului “Mihai Eminescu”: Angela Ciobanu, Petru Oistric, Mihaela Damian, Ion Mocanu, Ana Tkacenko şi Iurie Focşa.

“Storcătorul de Fructe”, aşa o piesa care la început îţi pare o comedie, dar care spre final capăta o esenţă tragică. Actriţa Ana Tkacenko, spune că personajul Galei- tânăra mamă, pe care îl joacă este total opus personalităţii sale de zi cu zi, inclusiv e diferit de ceea ce a jucat până acum. “Acest rol mi-a schimbat mult unele concepţii despre familie, prieteni. Am început să-i spun mai des mamei că o iubesc”.

Piesa “Storcătorul de Fructe” va fi jucată pe scena Teatrul Naţional “Mihai Eminescu” pe 6 şi 7 noiembrie, la ora 18.00.

Distribuie articolul: