Pe 27 noiembrie, Teatrul Naţional “Mihai Eminescu” anunţă o extraordinară premieră a spectacolului “Omul, bestia şi virtutea”, după Luigi Pirandello. Este vorba despre modelul unei familii burgheze, unde femeia este agresată de către soţul autoritar. “Omul, bestia şi virtutea” este o piesă tragico-comică, care pentru prima dată a fost jucată iarna trecută în Italia, unde s-a bucurat de un succes răsunător. Potrivit regizorului, Andrea Battistini, tema operei e foarte actuală, care se axează mult pe ralaţiile interumane, îndeosebi pe rolul femeii în societate, aceasta fiind în acelaşi timp, mamă, soţie şi amantă.

În piesă, este modelul unei familii, unde din cauza absenţei permanenete a soţului, care este marinar, şi din pricina că acesta e o persoană nemiloasă şi autoritară, soţia, doamna Perella (rolul jucat de Angela Ciobanu), îşi găseşte un amant, de la care pe parcurs rămâne însarcinată. Protagonista centrală, este nevoită să aleagă dintre soț și amanat.

Deşi, pe tot parcursul operei, publicul va avea motive să zâmbească, spre sfârşit, acesta va avea parte şi de note mult mai triste. Actriţa, Angela Ciobanu, promite că foarte multe femei din Republica Moldova şi nu numai, se vor regăsi în această operă şi îndeamnă bărbaţii să fie ” mult mai atenţi şi iubitori cu soţiile lor, fiindcă este o mare artă să poţi să iubeşti oamenii care-ţi sunt alături o viaţă, indiferent de ce se întamplă”.

Spectacolul este montat în aşa fel, încât finalul este unul deschis şi permite fiecăruia să judece personajele cum crede de cuviinţă.

În primăvara anului 2013, piesa va fi prezentată în Italia. Spectacolul urmează a fi jucat în limbile română şi italiană de actorii ambelor ţări.

Piesa “Omul, bestia şi virtutea” va fi jucată în premieră pe scena Teatrului Naţional “Mihai Eminescu” pe 27 noiembrie, la ora 18.00.

Distribuie articolul: