Marţi a fost lansat primul studiu clinic pentru vaccinul împotriva bolii Parkinson într-o clinică privată din Viena, relatează societatea austriacă de biotehnologie Affiris, citată de Agerpres. Vaccinul împotriva bolii Parkinson, care poartă numele de PD01A, a intrat deja în prima fază a studiului clinic. Studiul va fi testat 12 luni pe 32 de pacienţi într-o clinică privată din Viena, care se numeşte Confraternität. Acest vaccin este o premieră mondială, având ca scop distrugerea proteinei alpha-synucleina, care deţine rolul-cheie în evoluţia şi declanşarea bolii Parkinson. Vaccinul respectiv va ajuta sistemul imunitar la producţia de anticorpi necesari distrugerii acestei proteine.

“Prin acest vaccin se foloseşte în premieră imunoterapia în tratamentul bolii Parkinson”, a afirmat preşedintele societăţii Affiris, Walter Schmidt.

Mai mult, vaccinul oferă în premieră un tratament ce se concentrează nu numai pe ameliorarea simptomelor, ci şi pe cauzele bolii Parkinson. Studiul se va încheia la sfârşitul anului 2013.

Distribuie articolul: