În perioada 16 -22 mai, la Chișinău va avea loc prima ediție a evenimentului ”Bucurie în Mișcare 2016”. Proiectul ”Bucurie în mișcare” presupune organizarea timp de o săptămâna a unei suite de activități, competiții, jocuri și concursuri cu premii destinate familiilor și copiilor.

Duminică, 22 mai, săptămâna se va încheia cu un mega Festival „Bucurie în mișcare”, un eveniment care va pune la dispoziția familiei dumneavoastră zeci de activități sportive și recreative, iar la final de zi veți avea posibilitatea să asistați la un concert aniversar de excepție al trupei „Gândul Mâței” – 20 de ani.

Pe lângă obiectivul de a aduce oamenii mai aproape prin sport și mișcare, scopul acestui eveniment este de a susține 10 liceeni cu performanțe deosebite din Moldova care vor reprezenta țara noastră la cel mai important eveniment destinat performanței în educație din România,„Creatori de viitor- Champions United”.

Proiectul va reuni în total 150 de elevi de liceu cu performanțe deosebite în educație, cultură, sport și leadership școlar printre care, în premieră, în acest an, vor participa și 10 elevi din Republica Moldova.429cb4be-d0f7-404b-bd5a-ddefb31d11ac

Un număr de 97 de elevi cu performanțe deosebite din Republica Moldova au aplicat pentru proiectul „Creatori de Viitor”, dintre care au fost selectați 10 finaliști ce vor participa între 23-29 iulie la Cluj Napoca, la Champions United. Suma necesară participăriiechipei de liceeni excepționali din Moldova în cadrul acestui proiect este de 50.000 lei.

Ne propunem să strângem acești banii prin implicarea comunității în cadrul unor evenimente sportive de înot și alergare care se vor desfășura în cadrul săptămânii ”Bucurie în mișcare”.e03634b8-01c4-4f00-898c-3b92eaa7e10e

Toți doritorii care vor să susțină acești elevi sunt invitați să se înscrie pe www.bucurieinmiscare.md și să participe. Astfel, joi 19 mai, începând cu ora 17:00, la Bazinul Universității de Educație Fizică și Sport din Chișinău ( în spatele clădirii Guvernului) vei avea ocazia să înoți singur sau alături de perechea sau prietenii tăi pentru un scop nobil, iar sâmbătă, 21 mai, începând cu ora 9:00, în Parcul Valea Morilor te poți înscrie alături de alți zeci de participanți care vor contribui prin mișcare pentru participarea acestori elevi la Champions United 2016.  (Mai multe detalii privind formularul de înscriere și taxe le puteți găsi aici- bucurieinmiscare.md.)

Echipa liceenilor din Moldova selectați pentru a participa la

„Creatori de viitor – Champions United 2016”

Cel mai important eveniment destinat performanței în educație din România.

ROTARU LIVIU – Liceul Teoretic cu Profil de Arte „Elena Alistar”, Chișinău, clasa X

JITARU ANDREEA – Liceul “Orizont”, Chișinău, clasa IX

CERNOUȚAN VLADISLAV – Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Leova, clasa X

CICATI CAROLINA – Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Chișinău, clasa XI

LUPU RUSALINA – Liceul Teoretic “Mesterul Manole”, Căușeni, clasa XII

MOROZAN OLGA – Liceul Toretic,,Mihai Eminescu”, Orhei, clasa X

MORARU TATIANA – Liceul Teoretic Ștefănești, Florești, clasa XI

IONEL MARINA – Liceul Academiei de Științe a Moldovei, Băcioi, clasa X

ȚĂRUȘ DIANA – Liceul Vasile Alecsandri, Ungheni, clasa XI

MAXIM VALERIA – IP LT “Ion Creangă”, Chișinău, clasa XI

Proiectul ”Bucurie în mișcare” este susținut de Kaufland România și este organizat de Asociația11even, în parteneriat cu AVI Moldova, JCI Chișinău, Primăria Municipiului Chișinău, Universitatea de Educație fizică și sport, ș.a.

 

Despre Săptămâna”Bucurie în mișcare” Chișinău (www.bucurieinmiscare.md)

16-20 mai 2016, orele 9-19

Caravana de joacă(activități pentru copii între 4-10 ani)

Locații: grădinițe și scoli generale din Chișinău

Cupa liceenilor și cupa studenților din Chișinău

Locații: terenuri de sport

19 mai 2016, orele 17-20

Înotăm pentru Creatori de viitor (pentru susținerea echipei de liceeni excepționali din Moldova)

Locație: Bazinul Universității de Educație Fizică și Sport

21 mai 2016, orele 9-12

Alergăm pentru Creatori de viitor (pentru susținerea echipei de liceeni excepționali din Moldova)

Locație: Parcul Valea Morilor

22 mai 2016, orele 10-20

Festivalul “Bucurie în Mișcare”

Concert aniversar Gândul Mâței

Locație: Parcul Dendrariu

Despre Creatori de viitor 2016 (www.creatorideviitor.ro)

În cadrul celor șapte zile de proiect ”Creatori de viitor”, organizat la Cluj Napoca elevii vor avea parte de o agendă plină cu activități practice, competiții, dar și multă distracție. Spre exemplu, în cadrul sesiunii „IT, Tehnologie și Inovație” participanții vor putea să asculte povești de succes ale unor inovatori din aceste domenii sau vor putea să-și testeze imaginația în cadrul workshop-ului „Creative Lab” prezentat de Google.


 

Distribuie articolul: