Fashion Journey este un concept în premieră, în România. La start sunt aliniaţi cinci designeri, patru instrumentişti într-un voiaj pe trei continente. Timp de 2 ore moda şi călătoriile se întâlnesc. Evenimentul Fashion Journey se va desfăşura pe 28 aprilie, ora 19:30, la Journey Pub, în Str. George Enescu nr. 25, Piaţa Romană.

Prima destinaţie este Africa, continentul exotic pe care ne va călăuzi designerul Rusanda alături de genţile Bookletta. Veţi reveni apoi în Europa secolului al XVII -lea împreună cu Andra Bianca Stoian şi o demonstraţie de eleganţă nemuritoare cu detalii feminine pe ritmuri de Bach. Cu o escală rapidă în Asia veţi admira o colecție-capsulă de rochii de ocazie din mătase naturală de Sri Lanka şi un show live de cultură asiatică. Călătoria se încheie în România, cu Patuschinsky şi lansarea ei oficială în lumea modei cu o serie de ii şi rochii cu elemente tradiţionale într-o abordare unică, alături de brandul de suflet Iutta, genţile cu dor de românesc. Garkony studio sunt cei care încalţă atât designerii cât şi modelele de pe podium, pentru a demonstra că sloganul „Legendary shoes” înseamnă încălţăminte potrivită pentru orice călătorie, scurtă sau lungă, comodă sau extravagantă.

Pentru prima dată în România, într-o astfel de defilare, este prezentă o tânără cu dizabilităţi, Lilia Mîndru.

„Lilia este o femeie care ne inspiră pe noi, toţi designerii din evenimentul Fashion Journey, care ne-a cucerit prin puterea şi optimismul ei. Vrem să o punem în lumina reflectoarelor, în primul rând pentru că merită asta, şi apoi ca să arătăm că în societate exista atâtea femei a căror frumuseţe vine atât din interior spre exterior, cât şi din exterior spre interior!” – a declarat designerul Rusanda Cojocaru.

un-model-dare-va-fi-pe-coperta-unei-1109151035

Frumoasa Lilia Mîndru face parte din echipa Fundaţiei „Preţuieşte Viaţa”, este imaginea unui proiect care i se potriveşte mănuşă, „Alege demnitatea”, realizat cu suportul Fondului Social European şi dedicat victimelor violenţei domestice şi persoanelor cu dizabilităţi.

„Acum doi ani nici nu m-aş fi gândit că pot să defilez pe un podium de modă, dar am făcut-o deja de câteva ori, astfel am ajuns Model de Viaţă, iar pe 28 aprilie voi trăi din nou această experienţă în cadrul evenimentului Fashion Journey şi sunt foarte recunoscătoare şi încântată pentru şansa oferită. Mă bucură să văd deschidere şi dorinţa de a organiza un show cu modele reale de viaţă. Va fi o seară extraordinară, mai ales că de această dată voi adopta o ţinută foarte romantică, autentică şi feminină. Şi voi defila pe picioare, nu mi-e frică de emoţii, totul e posibil dacă faci alegerile potrivite!”, a explicat Lilia Mîndru.

Consiliul Naţional al Dizabilităţii din România apreciază că în cadrul Fashion Journey este încurajată şi promovată incluziunea socială şi susţine evenimentul prin parteneriatul media dintre Fashion Journey şi Observatorul.ro.

Distribuie articolul: