Multe femei încep brusc o dietă și la fel de brusc o îincheie fără să obțină vreun rezultat. De multe ori asta se întâmplă din cauză că nu suntem pregătiți psihologic să schimbăm ceva. Sfaturile noastre te vor ajuta să te apuci mai calculat de o schimbare în alimentație. Să ne luăm rămas bun de la minuni

Majoritatea femeilor lasă o dietă la jumătate de drum (ori pun la loc kilogramele scăzute) dintr-un motiv foarte simplu: așteptări prea mari de la propria persoană. Un ritm moderat de slăbire este cam așa: 2-3 kg pe lună. Și într-adevăr este neplăcut pentru că nu este o cifră prea impresionantă! Așezați-vă și luați o foaie de hârtie și scrieți pe ea fraza “Voi slăbi câte 3 kilograme pe lună” și alături scrieți toate emoțiile și gândurile (și cele necenzurate, de asemenea), pe care le simțiți din această cauză. Acordați-vă timp să fiți nemulțumiți din cauză că viața nu este corectă, să vă enervați, să plângeți. V-ați Calmat? Mergem mai departe.

1-2-3 și începem să ne obișnuim

Când o să vă determinați greutatea ideală (fără fanatism – folosiți-vă de indexul masei corporale), imaginați-vă cum o să arătați cu această greutate. Dar nu abstract, dar cum ar arăta corpul vostru. Încercați să vă imaginați senzațiile pe care le aveți – ușurimea, flexibilitatea, mobilitatea, cum vă atingeți și vă îmbrățisați cu mâinile, corpul slab și “topit” de volum. Memorați-le și repetați această vizualizare de câteva ori pe zi. Un mic truc: purtați la voi o fotografie făcuta în perioada când erați slabi și priviți-o cât mai des. În acest fel creierul se va obișnui cu schimbările.

Avertizat, deci înarmat

Încă înainte să începi dieta rezervați-vă o săptămână pentru a te observa pe tine și obiceiurile tale. Țineți un jurnal alimentar, notând acolo și ce emotii vă însoțesc atunci când mâncați și de asemenea orice emoție pe lângă tema mâncării. Cu deosebită atenție urmăriți când ați mâncat și nu aveați de gând să faceți asta (ce v-a determinat să faceți asta: bucuria, enervarea, plictiseala, obiceiul?) și când ați mâncat mai mult decât v-ați fi dorit (iarăși, ce v-a împins să faceți asta?). Analizând rezultatele peste o săptămână, veți primi harta “zonelor emoționale periculoase”.

Repetiția generală

Pregatiți informația din timp despre cum va fi organizată alimentația. Ce produse și în ce cantități veți mânca? Ce feluri de mâncare veți pregăti din ele? Ce aveți de rezervă în caz că veniți acasă foarte obosiți? Ce veți mânca la serviciu? Ce gustări sănătoase trebuie să aveți în geantă si pe birou în caz că vi se face foame brusc? Cui îi veți suna să vă facă să vă razgândiți în caz că vi se face poftă de un meniu de la fast-food? Cu cât mai multe situații veți prevedea, cu atât mai greu apetitul va găsi o bresa.

Căutăm aliați

Cu lenea și apetitul este mai ușor de luptat când aveți în spate o echipă care să vă susțină! Cereți apropiaților să vă înțeleagă: soțul să nu vă ceară aripioare prăjite noaptea (aceste mirosuri sunt o adevarată tortură!), prietenele să nu te corupă sa mergeți la cofetarie, mama în loc de cârnăciori făcuți de casă să-ți trimită fructe și legume. Dacă cineva face haz pe seama dietelor și a slăbirii, pacăliți-l: “Doctorul mi-a ordonat să am un regim alimentar strict…”. De obicei asta îi sperie pe “binevoitorii” care vă fac să mâncați în plus.

Micile victorii – marile succese

Înainte de data “X” cumparați-vă cea mai frumoasă agendă și cel mai drăguț pix. Și în fiecare zi de dietă notați toate succesele, chiar și cele mai mici (minim 7 puncte pe zi). Ați mâncat doar jumătate de porție? Ați refuzat a doua prăjitură? Ați mers o stație pe jos? Notăm tot-tot. Mod de întrebuințare: recitiți regulat, să vă mândriți cu voi și să vă vorbiți: “Cât sunt de bravo!”. Așa vă veți menține încrederea în sine și inspirația de a câștiga!

sursa: nuaisacrezi.ro

Distribuie articolul: