Geanta pentru maternitate este una dintre cele mai importante lucruri de făcut pentru o gravidă în ultimul trimestru de sarcină, așa că astăzi o puteți umple împreună cu noi. De mare ajutor și înpărțindu-și experiența, interpreta Mariana Șura ne povestește ce și-a cumpărat pentru fetița ei și ce va mai pune în geanta cu care va merge ea la maternitate.

Bagajul pentru maternitate este compus din trei elemente principale: actele mamei, lucrurile pentru viitoarea mămică și hainele și produsele de igienă pentru bebeluș. Ultimele două pot fi grupate în două gentuțe, una dintre care o veți folosi în sala pentru naștere, alta rezervată pentru salonul post-natal.

Interpreta Mariana Șura s-a informat la subiect, însă medicul care îi va asista nașterea a asigurat-o că bebelușul va beneficia de toate gratis. “Voi naște la o clinică privată, iată de ce medicul mi-a zis că în ceea ce-l privește pe bebeluș nu ar trebui să-mi fac griji – tot pachetul necesar i se va oferi imediat după naștere. Oricum, eu am ținut să-i cumpăr micuței deja primele lucrușoare: un plic grosuț, costumașe, rochițe și căciulițe”, ne-a povestit Mariana Șura.

Mariana ne-a mai spus că a făcut și ea o listă, chiar cu mâna ei și bifează, una câte alta, lucrurile luate deja și împachetate pentru naștere. “Sunt gata cu hăinuțele și cu tot ce ține de igienă, baie și câte ceva dintre medicamentele strict necesare. În câteva zile vom decide ce fel de pătuț alegem, sterilizator, fier de călcat permofmant, cu aburi și altele. Le-am ochit deja prin magazine, rămâne doar să le cumpărăm. Am analizat bine toate produsele și am optat pentru calitate! Sper ca fetița mea să fie mulțumită”, ne-a mai povestit artista.

Pe lângă toate produsele strinct necesare igienei zilnice, o viitoare mamă trebui să aibă cu ea la maternitate două-trei cămăși de noapte, un halat, ciupici, lenjerie, tampoane pentru sâni, o pompă de muls sau adaptoare pentru areole, scutece pentru maturi și cearșafuri de unică folosință.

Geanta bebelușului ar trebui să conțină patru-cinci rânduri complete de haine, biberon și suzete, cremă pentru bebeluși sau pudră, scutece, produse de igienă și medicamentele strict necesare (ceva pentru colici, febră, icter sau alergie), coșuleț sau landou pentru plecarea din spital. Pentru alte detalii poți să ceri sfatul medicului care te va asista sau a unei mame care deja a născut – ei își îți vor spune exact ceea de ce ai nevoie pentru momentul nașterii.