Se spune că vara este sezonul în care trebuie să renunți la complexe, să faci mai multă mișcare, dar și să te relaxezi. Acum este momnetul să te asiguri că ești pregătită fizic pentru vremea însorită, picnicuri în natură dar și pentu vacanță.

 

Pentru un corp frumos, contează să începi din timp lupta împotriva kilogramelor în plus. Indiferent de greutatea corporală, este important să îți îngrijești pielea și să îți tonifiezi corpul. 

Practică sportul

Exercițiile fizice nu numai că îți vor arde caloriile, dar îți vor și potoli poftele culinare. Cercetătorii scriu despre oameni care au mers pe bicicletă sau au alergat 20 de minute de 3 ori pe săptămână, timp de 10 săptămâni, ceea ce le-a redus apetitul și le-a crescut nivelul de factor neurotrofic (o proteină în creier care suprimă foamea), în comparație cu cei care sunt sedentari. În Chișinău sunt aproape 20 de centre de fitness, deci ai posibilitatea să alegi dintr-un număr mare de oferte. Site-ul AGORA a aflat care sunt prețurile serviciilor oferite de centrele menționate, iar ție nu-ți rămâne decât să alegi cea mai potrivită ofertă pentru a-ți modela corpul.

spoert

Fă plimbări în aer liber

Dacă fitness-ul nu ți se pare distractiv, atunci fă plimbări în aer liber. Cercetătorii de la Universitatea din Essex, Anglia, au aflat că o plimbare în natură îmbunătățește starea la 88% dintre subiecți, pe câtă vreme plimbarea într-un mall afecteaza în rău starea a 45% dintre persoane.

plimbari

Alege mâncarea sănătoasă

Cumpără alimente proaspete care vor constitui ingredientele unei mese sănătoase. Proaspetele fructe și legume achiziționate îți vor furniza un maxim de vitamine, iar în combinație cu o carne slabă, de pui sau pește, îți vor asigura sațietatea necesară pentru câteva ore bune. Totodată, majoritatea peștilor conțin acizi grași omega-3, care, sugerează studiile, sunt buni pentru inima ta, îți ascut gândirea și luptă cu bolile inflamatorii. 

fructe

Îngrijește-ți pielea

Îngrijirea pielii și pregătirea acesteia pentru vară, nu este o misiune prea greu de îndeplinit. Ritualul va începe, cu exfolierea, urmată apoi de hidratarea intensă cu creme sau loțiuni. În afara ritualului zilnic de îngrijire care implică cele două procedee – exfoliere și hidratare – vizita la un salon de înfrumusețare te va ajuta să rezolvi mult mai ușor problemele pielii tale. Tratamentele profesioniste de care poți beneficia într-un astfel de salon sunt ideale pentru a-ți pregăti pielea pentru plajă.

plaja

Sursa/Foto: doctor.info.ro, eva.ro, coolwallpapers.org, mindbodygreen.com, dama.me

Distribuie articolul: