Vă prezentăm o serie de rețete pentru Valentine’s Day cu ajutorul cărora vă puteți impresiona jumătatea. Delectați-vă cu aceste rețete pentru Ziua Îndrăgostiților și făceți sărbătoarea specială.

culinar.ro

Ingrediente
1 felie groasă de pâine
O bucățică de unt
1 ou
Unt pentru prăjit oul
Sare si piper
Dragoste și răbdare (ingredientele secrete)

Mod de preparare
În centrul feliei de pâine fă cu o formă pentru prajituri sau chiar si pentru oua, o „gaură” în formă de inimioară. Poți să pui doar forma acolo și să tai cu cuțitul în jurul ei.

Unge cu unt ambele părți ale feliei de pâine, inclusiv mijlocul pe care l-ai scos.

Încinge puțin ulei într-o tigaie, și pune întreaga felie de pâine (cu partea decupată la locul ei), acoperă tigaia cu un capac și prăjeste-o pe o parte până când are o culoare aurie.

Întoarce pâinea, scoate partea decupată din mijloc și topește niște unt în locul rămas liber. Pune oul în mijloc și asezonează-l cu sare și piper. Pune capacul și prăjește-l pentru 2-3 minute, până e făcut așa cum îți place.

Folosește o spatulă, ca să muți oul în cuib de pâine pe parfurie!

Sfat: Ai grijă să prăjești oul la foc mic, altfel pâinea se va arde dar oul nu va fi făcut. Dacă vrei să ai un ou în cuib arătos, pune prima dată doar albusul, iar apoi aranjează galbenusul cu lingura, până e centrat.

culinar.ro

Ingrediente

500g făină
25g drojdie
2 lg zahăr
3 ouă întregi
coajă rasă de lămâie sau portocală
250ml smântână
Mod de preparare

Cele 3 oua se bat cu țelul întregi, apoi se adaugă zahărul, drojdia proaspătă sfărâmată între degete, smântâna și coaja de lămâie, după care se adaugă făina în ploaie. Se frământă cu mâna până obținem un aluat moale și elastic. Îl acoperim și îl lăsăm la crescut o oră.

După ce a dospit aluatul îl întindem într-o foaie pe o suprafață cu făină din abudență si decupăm cu ajutorul formei de fursecuri, forme de inimioară. Punem o lingură de gem sau magiun în interiorul unei inimioare, îi umezim marginile cu apă, si o acoperim cu alta inimioară.

Așezăm fiecare gogoașă inimioară pe o tava unsă cu ulei și le mai lăsăm la crescut încă o oră.

Apoi se prăjesc pe ambele părți în baie de ulei. Gogoșile se scot pe un prosop de hârtie ca se scurgă de uleiul în exces și se pudrează cu zahăr.

bucataras.ro

Ingrediente
125 g unt,
2 gălbenușuri,
100 g zahăr farin,
250 g făină,
2 linguri lapte,
gem de căpșuni pentru umplutură,
gelatină roșie pentru decor
Mod de preparare
Se face o cremă din unt, gălbenușuri și zahăr, se adaugă făină și se amestecă bine. La sfârșit se adaugă laptele. Se strânge aluatul într-o bilă, se pune în folie alimentară și se lasă la frigider 20-30 minute.

După ce s-a răcit, aluatul se împarte în două și se întinde în foi. Dintr-o parte se fac forme de inimioare întregi, iar din cealaltă parte se fac inimioare al căror mijloc se decupează cu o formă mai mică sau cu un cuțit ascuțit. Se coc 15-20 minute în cuptorul deja încins. Se lasă să se răcească.

Formele întregi se ung cu gem de căpșuni, iar formele decupate se pudrează cu zahăr farin. Se lipesc apoi două câte două. În mijloc, pentru a accentua și mai mult nuanța de rosu, se pune gelatină roșie pentru decor preparată conform instrucțiunilor de pe pachet.

 

Distribuie articolul: