Ingrediente:

  • 500 g ciuperci Pleurotus sau o cutie cu ciuperci tăiate
  • 2 roșii
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 5-6 căței usturoi
  • sare, piper
  • puțin ulei
  • verdeață

Preparare:

Se curătă zarzavatul.
Morcovii, ceapa, ardeiul curățate și tăiate mărunt, se călesc în puțin ulei. Se adaugă apoi roșiile tăiate cubulețe și pătrunjelul tăiat cubulețe.
Umplem cratița cu apă și adăugăm apoi ciupercile tăiate fâșii.
Lăsăm să fiarbă toate legumele, potrivind gustul de sare piper și legume.
Când sunt toate fierte, se adaugă usturoiul pisat mărunt, puțin bulion, dacă vreți ca ciorba să fie mai acră și lăsăm să dea în clocot.
Deasupra se pune pătrunjelul verde tocat.

Mențiuni

Dacă nu doriți ca supa să fie de post, ciorba se drege cu un gălbenuș de ou amestecat cu 200 ml smântână și un polonic de ciorbă fierbinte, care se răstoarnă în cratiță după ce ați stins focul.

Timp de preparare: 40′ 
Complexitate: redusă

Supa poate fi combinată cu mămăligă sau crutoane

Sursa: reteteculinare.ro

Distribuie articolul: