Protagonista prima ediții a proiectului „Prânz cu președintele”, lansat de portalul Agora, a fost președintele PAS, Maia Sandu. Candidata la funcția de președinte al țării a vorbit, în cadrul emisiunii, despre cum se descurcă la bucătărie și care îi sunt preferințele culinare.

„Reușesc să gătesc mai rar, însă știu să îmi port de grijă, știu să gătesc când sunt pusă în fața necesității.

Am și eu rude care mă invită la cină și folosesc această oportunitate cu plăcere, dar evident știu să îmi port de grijă. O salată se poate face repede și ușor, deci nu este o problemă.

E adevărat că timp este foarte puțin și trebuie să renunți la anumite lucruri, să faci anumite sacrificii. E mai greu să combini activitățile astfel încât să-ți ajungă timp pentru absolut toate lucrurile și activitatea politică, și cea de acasă, și odihna, și comunicarea cu prietenii, și multe alte lucruri. E destul de dificil.

Prefer bucătăria mediteraneană, îmi place bucătăria italiană, îmi place cea franceză și bucătăria din Grecia.

Plăcintele îmi plac, mămăliga o mănânc mai rar. Nu pot să spun că nu-mi place, dar nu în toată ziua: o dată în 2-3 luni. Dacă mâncarea tradițională nu este foarte grasă și e pe cât se poate de sănătoasă, atunci e bine”, a mărturisit Maia Sandu.

Distribuie articolul: