Mai multe fotografii realizate între anii 1800 și 1980, urmăresc conflictul dintre societate și femeile cu mușchi. Site-ul agentiadepresameondena.com a publicat mai multe fotografii în care este prezentată istoria fenomenului femeii puternice. Fotografii sunt din arhiva lui David L. Chapman și Patricia Vertinsky în 30 de ani de cercetare a fenomenului femeii puternice.  “Elise Serafin Luftmann este una dintre cele mai vechi promotoare ale puterii feminine. Provenind din Bohemia, ea a fost extrem de cunoscuta in intreaga Europa, datorita abilitatii sale de a ridica greutati si de a jongla cu ghiulele. Ilustratia dateaza din anul 1830”, scrie aceeași sursă.

„Este ceva deranjant in ideea unei femei mandre, increzatoare in faptul ca are muschi. Ea poate sa fie privita de unii oameni ca fiind ceva infricosator, ciudat, iar de altii ca fiind o femeie frumoasa, atragatoare. Este ca un amalgam de mesaje contradictorii.” – David L. Chapman.

„Femeile cu musculatura dezvoltată în exces au o istorie foarte lungă ce dărâmă oarecum concepția în care bărbații sunt puternici, iar femeile sensibile.” – Patricia Vertinsky.

 

Distribuie articolul: