Invitații Galei Premiilor UNITEM au fost întâmpinați cu un covor roșu pe scări, dar și cu un pavaj distrus, nisip și crengi rupte. Prin urmare, deplasarea spre lungul covor a fost o adevărată provocare, mai ales pentru doamnele care au ales să poarte la teatru, după toate regulile de etichetă, o rochie lungă de seară. Astăzi, de Ziua Mondială a Teatrului, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” s-a desfășurat unul din cele mai așteptate evenimentele ale anului. Cele mai bune spectacole și cei mai buni actori de teatru ai anului 2017 au fost premiați la Gala Premiilor UNITEM 2017, eveniment ajuns la a XVI-a ediție.

Fotografia cu orchestra care întâmpină oaspeții la Gala UNITEM printre ruine a fost plasată pe o rețea socială de către Ilian Cașu și a trezit nemulțumirea internauților care au sărit cu o mulțime de comentarii: „Poza e de nota 10. Din pacate,asa e realitatea la noi, ca în filmele lui Emir Kusturica”, „Așa mi-e rușine”, „Genială poză”, „fata mamei jucăușă cu rahatul dupa ușă! Și iarăși muzica!!!” Comunicatorul Cristian Saulea a completat lista de comentarii cu o descriere poetică: „O poză cât un gazet, o poză cât un ghid turistic despre „orașul meu din piatră albă”. Trist peisaj, demiurgul municipal e gol și neîndemânatic, nici de data aceasta lumea creată nu „s-a primit” ca la Europa. Oare ce stare trăiește „creatorul”? Cât nu a construit, în chinurile nașterii tot Colonița a ieșit. Iar ocupantul e tot mai aproape și unirea tot mai departe, creditele cresc, încrederea scade….și încă e post în Chișinău, postmodernism. Doar geotuburile încă mai „camuflează” mirosul sfârșitului iminent. Eh, oare ce mai face Burebista…”

Ca să încheiem povestea despre bulevardul Ștefan cel Mare în ruine pe o notă pozitivă, vă îndemnăm să vedeți lista premianților Gala UNITEM 2017 aici:agora.md. Printre favoriți se numără regizorul Sandu Cozub, care a luat premiul pentru cea mai bună lucrare regizorală și cel mai bun spectacol dramatic. Premiul pentru cel mai bun rol principal masculin a mers la Tiraspol. Arteom  Mazur l-a câștigat pentru rolul Vartolomei Sidorovich Kopeikin,  spectacolul “Дом на Петербургской стороне…” de Peter Karatygin, Teatrul de Dramă şi Comedie „N. Aroneţkaia”, Tiraspol.  Premiul pentru cel mai bun rol feminin i-a revenit Svetlanei Tuz pentru  rolul Maude, spectacolul „Harold şi Maude” de Colin Higgins, Teatrul Dramatic Rus de Stat „A.P.Cehov”.