Fotografiile cu galoșii la ușa automată, postate de Victor Pavliuc pe Facebook, au devenit virale. A stârnit reacții aprinse mai ales poza în care utilizatorii de internet au văzut o bătrânică în magazinul unei benzinării...desculță.  

Bătrâna și-a lepădat încălțămintea la intrare, ca să nu aducă noroi în magazin. Nu a obligat-o nimeni, ea singură a decis să onoreze locul și să păstreze curățenia făcând exces de zel. Internauții au sărit cu laude și și-au manifestat respectul față de gestul bătrânei. Curios e comentariul jurnalistului Vitalie Cojocari la subiect, făcut pe blogul său:

„Cineva care mi-a trimis pozele mi-a zis, uite, în timp ce în SUA, americanii intră încălțați în casă, se urcă cu pantofii în pat, în spațiul românesc, ne descălțăm când intrăm în magazin. Acum, înțeleg că unii glumesc pe seama femeii. Că, vezi Doamne, s-a descălțat la ușă. Ok, trecem peste miștouri ca să ne întristăm un pic. Atât de săraci sunt unii oameni, atât de murdar este totul în jurul lor, atât de desfundate sunt ulițele, încât se descalță când intră în magazin. Înapoiere? Da. Sărăcie? Da. Dar mai există o chestie. Femeia a respectat curățenia și eu văd mult bun simț în gestul ei…

ps: Asta dacă nu cumva a fost pusă să se descalțe. Stau și mă întreb dacă angajatul magazinului nu a văzut-o desculț și nu a îndemnat-o să se încalțe?”

Foto: facebook.com

Distribuie articolul: