Se spune că ghioceii sunt vestitorii primăverii. Așa se face că meșterul popular Olga Koșel a observat primii ghiocei încă în decembrie. Plăpânzii boboci de floare s-au deschis în luna ianuarie, anul curent.  

„Unde anume, nu o să vă spun, căci se vor găsi doritori de a-i cumpăra sau de a-i rupe, iar eu niciodată nu îi rup, nici nu îi dăruiesc. Au fost sădiți de tatăl meu cu mult timp în urmă. Au răsărit încă în decembrie 2017, iar săptămâna asta au înflorit. E prima oară când observ un asemenea fenomen”, ne-a povestit meșterul.

Ghioceii au înflorit undeva în suburbiile municipiului Chișinău. Olga a postat o poză cu frumoasele flori pe pagina sa de Facebook, la care un alt internaut a atașat o poză cu ghioceii din curtea sa din Franța. Chiar și acolo, în plină iarnă, mai înfloresc primulele (flori de primăvară) și rozmarinul.

„O săptămână în urmă, am văzut păpădii pe marginea șoselei. Nu pe o poză, ci în realitate. Dar, se pare, ninsoarea de astăzi a corectat totul”, a mai comentat o utilizatoare de Facebook.