E toamnă iar organismul nostru cere tot mai multe proteine și grăsimi pentru a se pregăti de iarnă. Ca să ne răsfățăm un pic, vă propunem un deliciu de prăjitură, care se gătește foarte ușor și din ingrediente relativ simple și accesibile. Toate cantitatile mentionate mai jos sunt necesare pentru patru porții, respectiv, dacă veți fi mai mulți la masă, deduceți proporțiile după cum vă convine.

Pentru blat:
4 ouă
220 g faină
100 g zahăr tos
2 linguri cacao Dr. Oetker

În primul rând se bat ouăle cu zahăr, până la omogenizare. După această, se adaugă cantități mici de făina, cacao și se mixează continuu. Întâi cu țelul, apoi cu mixerul, până obțineți o materie vâscoasă.

compozitiela copt

Masă obținută, o întindeți pe o tavă largă acoperită cu hârtie de copt. Această urmează să plece în cuptor, pentru 15 minute, la temperatură de 170A°C.

Până se face blatul, preparăm cremă din:
200 ml frișcă lichidă (am folosit de 21% grăsime)
200 ml lapte
1 plic de Cremă Ole Dr. Oetker, de vanilie

Prepararea acesteia reprezintă un proces mega sofisticat, comparabil după complexitate cu dezintegrarea nucleară: într-un bol se amestecă laptele, frișcă și praful de cremă cu un tel, apoi cu mixerul. Nu utilizați din start mixerul (sfatul este valabil și pentru blat) pentru că veți ridica norii de pulbere prin toată bucătăria. Cam după 1-2 minute de mixat, trebuie să obțineți o cremă gălbuie, suficient de densă că să se țină de labele mixerului.

crema

Când blatul s-a răcit, îl tăiați în patru carouri egale și purcedeți la stratificare: un blat, apoi un strat de cremă și tot așa până va rămâne deasupra o foaie neacoperită. Peste această, dacă doriți, puteți pune glazură. Povestelnicul, din curiozitate, a făcut-o și pe asta. Instrucțiunile de preparare a glazurii Dr.Oetker sunt banal de simple, prezente de altfel pe ambalaj: în apa fierbinte (aproximativ 75A°C) se cufundă complet plicul, se lasă să se înmoaie conținutul, după care se aplică pe prăjitură.

cu glazura

Aici, trebuie să recunosc, am scăpat momentul când s-ar fi cuvenit să aplic glazură, de aceea a ieșit mai densă, respectiv a fost mai dificil de a opera cu ea. Voi să știți: ea trebuie aplicată imediat după ce o scoateți din apa, tăind plicul într-un colț și aranjând-o pe prăjitură, după cum va sugerează imaginația, într-un strat subțire. Până la urmă a ieșit așa.

ole

Sursa/Foto: Povestigustoase.com

Distribuie articolul: