Au apărut în piețe cartofii noi, semn că putem să ne apucăm de rețete deosebite din bine-cunoscutul produs, atât de popular la moldoveni. „Vom pregăti ceva foarte simplu: cartofi copți, sau cum spun spaniolii patatas al horno. Pentru această avem nevoie doar de cartofi, de o tavă și de un cuptor. Bine, și de un sos bun avem nevoie care s-ar combină bine și cu cartofii și cu orice fel de carne coaptă. Dar s-o luăm de la o margine”, o nouă rețetă marca Povești Gustoase.

Ingrediente:
1 kg de cartofi mari
200g roșii păsate
2 ardei iuți
1 legătură de pătrunjel
câteva felii de ghimbir
3 căței de usturoi
oregano

Mod de preparare:
Deoarece se fac mai greu, ne ocupam mai întâi de cartofi. Fiecare tubercul îl spălam bine și fără că să-l curățim de coajă, îl tăiem în opt, adică în două pe fiecare din axele geometrice în toate cele trei dimensiuni. Feliile astfel obținute le punem într-o tavă unsă din suflet cu ulei de floarea soarelui și îi trimitem în cuptorul încins la 200 A°C pentru 40 min. În dependența de ce fel de cuptor aveți, îi puteți întoarce o data, dacă se rumenesc mai tare pe o parte sau altă.

Cuptorul meu nu prea prietenește cu folia, probabil data viitoare voi folosi hârtie de copt unsă cu ulei. Acum sosul. Pentru salsa, în calitate de experiment, n-am pus nici sare, și nici piper. Vreau să va zic că n-am regretat. Pentru el am pus să se înfierbânte într-o tigaie roșiile păsate. Între timp, am tocat pătrunjelul, usturoiul, ardeiul și ghimbirul. Zice lumea că dacă nu vrei să răcești, trebuie să folosești ghimber proaspăt în toate mâncărurile. Povestelnicul cu imunitatea stă foarte bine, dar acesta nu este un motiv să nu folosească des minunatul rizom.

Câte minute ținem la foc dar și cum finalizăm rețeta, aflați de pe PoveștiGustoase.com