Lumea e dobă de fripturi și grătare da sesiunea asta de găteală încă din postul mare se trage. Să fie atunci pentru vegetarieni. Am primit pe vremurile celea neprihănite cu carne, niște linte. De peste mări și țări. Tot în punga ceea erau dosite și niște roșii uscate. Păi de ce să nu le combinăm, și-a zis Povestelnicul și s-a pus pe treabă. N-au putut să lipsească și niște mici roșii cherry galbene. 

Inghediente

Lintea a fost pusă la fiert. Am fiert-o cam jumătate de oră, până s-a înmuiat, și atunci am făcut-o terci cât ai zice – linte”. Roșiile cherry le-am înjumătățit și le-am dat la gril pentru vreo 5-10 minute, că să se zbârcească slobozindu-și sucul.

Rosii cerry

Roșiile uscate le-am feliat subțirel și le-am presărat cu oregano. La salată am folosit alte bunătățuri: peste un strat gospodăresc de frunze de salată, măcriș și spanac am pus niște ridiche albă lunguiață, feliată și împătrita. Câteva frunze de leurdă tot n-au lipsit.

Salata

Ridichea roșie s-a€“ combinatperfect în culoare cu cea albă. Stropită cu oțet balsamic și puțin ulei de măsline, am dat de câteva ori cu lingură că să iasă o ditamai salată boierească, plină de vitamine și arome gustoase.

Continuarea și mai multe poze pe PoveștiGustoase.com