Sakinat Magomedova este femeia despre care s-ar putea scrie memorii. S-a născut fără mâini, dar a reușit, până în prezent, să devină mama a doi copii și campioană mondială la Para-Taekwondo. Ieri, Sakinat a fost invitata show-ului rusesc „Pust Govoryat”, de la „Pervâi Kanal”.

Sakinat locuiește în Mahachkala, însă drumul vieții sale a fost dificil și s-ar fi putut opri cu mult timp în urmă, dacă tentativa sinuciderii i s-ar fi soldat cu succes. 

S-a născut fără brațe, iar cea care o ajuta să supraviețuiască încă în primele zile de viață fără acestea i-a fost mama. Imediat după ce s-a născut fratele lui Sakinat, mamei i-a fost diagnosticat cancer mamar, iar moartea a survenit la nici un an.

Acum, Sakinat răsfoiește cu lacrimi în ochi albumurile din copilărie și declară că mama o certa de fiecare dată când fetița venea cu lacrimi în ochi acasă și spunea că a fost înjosită de semenii săi. Mama fetei n-a perceput-o niciodată ca pe un copil diferit și i-a inspirat de fiecare dată același lucru.

După moartea mamei sale, Sakinat a fost crescută de mătușa sa, care a avut grijă ca fata să nu fie discriminată și să aibă tot de ce are nevoie. 

Ajunsă la maturitate, Sakinat a realizat că viața sa nu avea să aibă continuitate, dacă nu urma să dea naștere copiilor. Visul i s-a realizat. A urmat căsătoria din dragoste cu un bărbat mai mare decât ea, care a părăsit-o imediat după ce a aflat că e însărcinată.

Pe primul său copil (fiul), a început să-l crească singură, însă, în scurt timp, l-a întâlnit pe bărbatul care avea s-o accepte așa cum este, cu tot cu copil.

Amerhan este mai tânăr decât ea și din start s-a simțit jenat să iasă „în lume” cu o soție lipsită de brațe. Dar lucrurile s-au schimbat. Sakinat i-a dovedit bărbatului vieții sale că este o femeie puternică, de care poate fi mândru orice bărbat. Acum, educă doi copii și trăiesc o viață absolut împlinită.

Chiar dacă nu are mâini, Sakinat a primit în dar, din partea soțului, un inel cu diamant, pe care îl poartă pe degetul mare de la picioare doar vara. 

Este femeia care poate face orice, utilizând doar picioarele: este frizer, își poate face singură pedichiura, se machiază, se îmbracă, coase, pregătește mâncare și chiar a devenit campioană mondială la Para-Taekwondo.

Povestea impresionantă a lui Sakinat o puteți urmări în detalii aici:

Foto: captură video, arhiva personală

Distribuie articolul: