Matthew Logelin se află în lista bărbaților aleși de Dumnezeu, pentru a trece prin greutăți nebănuite. La doar o zi de la nașterea fiicei sale, americanul a rămas văduv și cu un copil în brațe, pe care trebuia să-l crească și să-l pregătească pentru viață. Grație blogului său, bărbatul a atras atenția tuturor americanilor, care au donat și continuă să mai doneze bani pentru fundația caritabilă dedicată fiicei sale: The Liz Longelin Foundation.

La 24 martie 2008, soția lui Matthew Logelin – Elizabeth, o aducea pe lume pe fiica lor, Madeline. O zi mai târziu, din cauza unei sarcini foarte complicate, mămica de 30 de ani s-a stins, lăsându-și fiica în grija tatălui. Femeia a trebuit să stea la pat pe parcursul a 5 luni de sarcină, însă nu și-a mai văzut copilul nici după naștere, pentru că în drum spre secția de copii, mama s-a stins, afectată de un tromboembolism.

foto:  Matthew Logelin

foto: Matthew Logelin

Matthew avea, atunci, 31 de ani muncea în calitate de manager la compania Yahoo. Bărbatul a rămas singur, cu copilul în brațe, într-un oraș imens ca Los Angeles. Moartea soției i-a împărțit viața în două secțiuni: „până” și „după”. Cel mai rău e că „după” a fost cel mai greu. Și-a dat seama că a rămas neajutorat și că nu va putea munci timp de jumătate de an, din cauza faptului că nu avea cu cine să-și lase copilul. Dar ajutorul a venit din partea oamenilor străini.

foto: mattlogelin.com

foto: mattlogelin.com

Tatăl a început să scrie pe blog despre soarta familiei sale și a intitulat această pagină „Matt, Lis și Madeline: Viață și Moarte”. Nu doar că își împărtășea emoțiile cu alți oameni, dar și solicita ajutor din partea mămicilor cu experiență, despre cum să îngrijească fetița. Blogul a început să adune peste 40 00 de vizite în fiecare zi. Oameni din diferite state ale SUA au început să-i trimită fetiței jucării și hrană. Americanii au organizat o adevărată campanie de colectare a bunurilor pentru fetița aflată într-o situație de risc, dar n-au întârziat să apară nici banii. Matthew n-a făcut abuz, așa că a împărțit bunurile cu alte 3 familii rămase fără un părinte. Mămicile din Los Angeles îl scoteau pe tătic la plimbări cu copilul sau pur și simplu îi ofereau mâncare.

foto: pegkerr.dreamwidth.org

foto: pegkerr.dreamwidth.org

Milioane de nord-americani au auzit cel puțin o dată despre Matthew și fiica sa. Bărbatul a început să fie invitat la televiziuni, radio, după care, i s-a propus să scrie și o carte. În 2011, de sub lumina tiparului a ieșit cartea de memorii „Două săruturi pentru Maddie”, care a făcut adevărate furori în presă.

Copilul a crescut, iar Matt a decis să-ș abandoneze munca de dragul activității publicistice, educației copilului și călătoriilor.

foto: mattlogelin.com

foto: mattlogelin.com

În 2016, va fi publicată cartea „Sunt fericit să fiu tatăl tău”, dedicată pentru Madeleine. Matthew mai scrie și acum articole de dedicate tinerilor părinți și mai ales celor care au rămas singuri, cu copiii în brațe. O altă activitate a sa ține de fundația caritabilă „The Liz Longelin Foundation”. Grație banilor adunați aici, alți tătici solitari primesc ajutor în creșterea și educarea copiilor. Sunt ajutate, de asemenea, și familiile tinere.

Pare imposibil, dar Matthiew îi este fidel soției sale chiar și după moartea ei. După 7 ani, bărbatul nu s-a recăsătorit și nu crede că va face vreodată acest lucru. Păstrează în continuare memoria vie a soției!

foto: mattlogelin.com

foto: mattlogelin.com

Distribuie articolul: