Deși inițial se spunea că nu va fi instalat un pom de Crăciun în centrul capitalei, începând cu ziua de azi, cetățenii pot admira bradul cu înălțimea de 20 de metri, instalat în parcul Catedralei. Astăzi, va avea loc inaugurarea bradului. 

Instalarea bradului a început câteva zile în urmă, iar astăzi au loc lucrările de finalizare, pentru că deja seara va predomina atmosfera sărbătorilor de iarnă, împletită cu mulțimea de culori și luminițe. Pentru a evita aglomerațiile de oameni, s-a decis ca în acest an să nu fie organizate târguri și iarmaroace. „Pomul de Crăciun așteaptă ca să fie dat startul sărbătorilor de iarnă! În acest an vor fi mai multe locații în oraş, care vor fi amenajate cu ocazia sărbătorilor. Vom sărbători altfel Anul nou şi Crăciunul: fără târguri, fără iarmaroace și cu respectarea normelor anti COVID-19”, a scris primarul Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Chiar dacă „magia” mult așteptată încă nu s-a întâmplat, mămicile cu copiii deja se plimbă prin jurul bradului, fac fotografii și se joacă cu globurile imense și colorate. Trebuie de menționat totuși că pomul instalat nu este un motiv pentru a evita restricțiile impuse de către autorități. Astfel, toți doritorii de a vizita instalațiile dedicate sărbătorilor de iarnă, vor fi nevoiți să respecte distanța fizică și să poarte masca de protecție.