Vara aduce cu ea un soare puternic, care, pentru unii reprezintă un prilej de a obține un bronz frumos, iar pentru alții provoacă mari bătăi de cap, precum apariția pigmenților.

Pigmentarea reprezintă apariția petelor pe piele care se formează prin acțiunea soarelui, în urma unor tulburări funcționale. Există însă câteva remedii care te vor ajuta să scapi de această problemă, fără să apelezi la medic.

1. Suc de lămâie

Se amestecă sucul de lămâie cu apă la un raport de 1:10, iar soluția rezultată se aplică cu ajutorul unui disc pentru demachiere, pe petele pigmentate, de 2 ori pe zi.

2. Pastă din castraveți

Rade un castravete prin răzătoare și aplică pireul obținut pe zona în care ai pigmenți pentru 15 minute, de 3 ori pe zi.

3. Apă din banane

Taie mărunt coaja unei banane și toarnă deasupra 250 ml de apă clocotită și lasă lichidul să se răcească. Apoi aplică apa în forme de gheață și pune-le în congelator. Cuburile de gheață se aplică prin mișcări circulare pe față și alte zone cu pigmenți.

4. Lapte acru sau iaurt

Aplică oricare dintre aceste produse pe față și lasă să pătrundă în piele timp de 15 minute. Apoi curăță fața cu un disc pentru demachiere înmuiat în infuzie din tei sau apă cu lămâie.

5. Ardei dulce

Rade ardeiul prin răzătoare și aplică pastă pe față sau altă zonă cu pigmenți. După 30 de minute, spală-ți fața și hidratează-o cu o cremă. Aceasta mască te va scăpa de pigmenți și îți va hrăni pielea cu vitamina C.

6. Mască din drojdie

Se amestecă 15-20 gr. de drojdie cu 1,5 lingurițe de suc proaspăt de lămâie. Se aplică pentru de 20 de minute, iar apoi se clătește cu apă călduță. După mască aplică o cremă hidratantă.

7. Infuzie din pătrunjel

Pătrunjelul tocat se amestecă cu apă clocotită și se lasă să se infuzeze bine. Strecoară lichidul, lasă-l să se răcească și aplică-l pe zona unde ai piele pigmentată.

Toate aceste rețete se recomandă să fie realizate pe timp de noapte, pentru că după aplicarea lor, nu ai voie să ieși imediat la soare.

Distribuie articolul: