Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță aproape 11.000 de posturi vacante. Majoritatea sunt în industrie, transport și sistemul polițienesc, potrivit Moldova1.md 

Datele furnizate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă arată că cel mai mare număr de posturi vacante – aproape 4.700 – se află la Chișinău. La Bălţi, numărul acestora este de peste 1.100, iar la Ungheni – aproape 800. Cel mai mic număr de locuri de muncă, conform Organizaţiei Naţionale a Sănătăţii, este în Dubăsari şi Rezina, unde sunt 27, respectiv 21 de posturi vacante.

Din aproape 11.000 de posturi vacante, 25 la sută sunt oferite persoanelor cu studii superioare și medii de specialitate. Din numărul total, majoritatea se regăsesc în industrie, mai exact, aproape două mii. Croitoresele sunt la mare cautare, cu putin peste 1.700 la oferta.Sunt urmate de țesători și croitorii, unde sunt 66, respectiv 63 de locuri.

În poliție mai sunt aproape 1.400 de posturi vacante. Peste o treime dintre aceștia sunt subofițeri pentru protecția ordinii publice, unde sunt vacante 574 de posturi. În același timp, sistemul necesită 284 de procurori și 281 de anchetatori.

De asemenea, companiile de transport și depozitare au nevoie de muncitori. Aici sunt 1.152 de posturi, dintre care multe sunt pentru șoferi de camion. Totodată, sunt necesari 276 de șoferi și 229 de șoferi de troleibuz.

Există, de asemenea, 1.506 locuri de muncă vacante pentru muncitori necalificați, care sunt, de asemenea, la mare căutare. În special, sunt oferite posturi vacante pentru lucrători auxiliari, hamali și curățenie. Pentru informații despre posturile vacante, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot adresa direcțiilor teritoriale ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Distribuie articolul: