Aliona Mosac, o moldoveancă stabilită în SUA a trimis redacției noastre un mesaj prin care se plânge de faptul că un colet trimis acasă a ajuns practic gol. Elucidând cazul, Poșta Moldovei a venit astăzi cu o notă explicativă asupra plângerii.

O moldoveancă, revoltată de Serviciul Vamal și Poștal din Moldova! „E o nesimțire totală”

Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” vine cu următoarele precizări:

„Coletul, expediat din Statele Unite ale Americii, cu track numărul: HH001150284US, a parvenit pe teritoriul Republicii Moldova în data de 19 februarie 2018. Conform manifestului de însoțire a coletului parvenit din SUA, trimiterea poștală a sosit pe teritoriul Republicii Moldova cu greutatea mai mare decât în actele completate de expeditor, diferența de greutate fiind de 1,288 kg.  Poșta Moldovei a constat acest fapt întocmind procesul verbal CN24.

Clientul a primit coletul intact fără ca să-l verifice, semnând provesul verbal în care era descrisă diferența de greutate, acceptând astfel trimiterea poștală, deși lucrătorul poștal a venit către destinatar cu propunerea de a verifica conținutul coletului.

Administrația poștei americane a fost informată la data de 19 februarie 2018 cu privire la această abatere.

Totodată, ținem să menționăm, că pentru a depăși cazurile invinuirilor nefondate, parvenite cât din partea clienților, atât din partea presei, este necesară o informare preventivă despre procesul de livrare a coletelor internaționale, care este mult mai complex decât se consideră.

Până a ajunge în custodia întreprinderii, toate coletele poștale sunt supuse mai multor etape de prelucrare de către intermediari, cum ar fi: serviciile vamale, serviciile poștale, serviciile aeriene și de transport terestru din țara de destinație dar și țările tranzit.

Expeditorul a fost contactat de către responsabilii Poșta Moldovei în vederea soluționării problemei parvenite. Totodată, ținem să precizăm că în cadrul Î.S „Poșta Moldovei” activează serviciul Call Center (tel. 022 27 00 44), astfel fiecare client care întâlnește dificultăți în procesul recepționării trimiterilor poștale, de orce natură, este invitat să depună o solicitare pentru a elucida fiecare caz.”

AICI poți vedea drumul unui colet poștal

Distribuie articolul: