Dacă în cazul femeilor, nasturii jachetelor și în general sacourile nu sunt atât de pretențioase, dacă un bărbat alege să poarte costum trebuie neapărat să corespundă unor rigori stricte. Afară de perfecțiunea și acuratețea țesăturii, dar și de culoarea și asortarea cu cravata sau alt accesoriu folosit, nasturii sunt cheia care te poate scoate în evidență sau da de gol.

jacheta

Precum observați , există trei tipuri de încheietori ale jachetei și, pentru fiecare dintre acestea câte 1-2 opțiuni de încheiere.

1. Dacă sacoul are doar un nasture, acesta se va închide în mod obligatoriu. Descheierea lui poate fi asociată doar cu așezarea pe scaun.

2. Dacă sacoul are doi nasturi, primul de sus se va închide neapărat, iar cel de jos nu se va închide niciodată.

3. Dacă sacoul are trei nasturi, aveți două opțiuni pentru primul nasture de sus, pe al doilea (din mijloc) îl veți încheia, iar pe al treilea în veți lăsa în mod obligatoriu deschis. 

Sacoul a fost gândit și construit pentru a urmări îndeaproape liniile anatomiei masculine, fără să limiteze în vreun fel mișcările, fără să strângă, fără să existe spații artificiale între corp și țesătură. Pentru a crea o astfel siluetă armonioasă și echilibrată, se impune o precizie ridicată în alegere.

Astfel, pentru ca sacoul pe care intenționați să-l achiziționați să fie perfect pentru corpul vostru, el trebuie să corespundă următoarelor caracteristici: să nu formeze cute în dreptul nasturilor, să contureze perfect umerii, fără a forma cută, valuri sau unghi concav, să ofere o distanță de minim un deget între gulerul sacoului și cel al cămășii, să nu formeze cute pe mânecă în poziția neutră a acesteia.

Distribuie articolul: