La ai săi aproape 62 de ani, Irina Hakamada continuă să fie o sursă de inspirație pentru contemporani. Celebra autoare rusă a decis să-și împărtășească, în ajun de 8 Martie, câteva sfaturi prețioase, adresate tuturor femeilor!

15894951_609889829199672_2480574056210448614_n„1.Primul lucru de făcut: scăpați de iluzia prințului pe cal alb, care vă va găsi și vă va duce de mână prin viață. În timp, bărbatul obosește să te tragă din urma sa, iar tu cazi ca o valiză grea. Ca să evite sentimentul de „valiză părăsită”, femeia trebuie să se concentreze pe căutarea visului și nu a bărbatului.

2. Cum să reziști loviturii? Să mori din timp. Într-o luptă mortală, învinge samuraiul care e deja mort. Treceți prin minte cel mai rău scenariu posibil. Imaginați-vă ce ați face după asta. Scrieți-vă pașii clari. Ca în film, dați pelicula înapoi, la prima scenă, apoi porniți la luptă.

3. Dacă mi se zice: „Ira, ești o proastă!”, eu răspund: „Da, de acord!”, dar merg și fac ceea ce cred că este necesar. Dacă am fost atacată, am mers mai departe. Niciodată nu demonstrați nimănui nimic. Nu vă împăcați cu nimic. Mai ales într-un colectiv masculin.

4. Ca să obții o relație armonioasă cu cineva, atinge întâi armonia și dragostea cu tine însăți.

5. Ce să faceți? Vă zic: învățați să visați, să vă puneți scopuri mari și să mergeți spre ele. Trăiți plăcerea de la proces, nu de la rezultat. Și dacă reușiți să vă dezvoltați energia asta, nu veți mai depune efort, totul va veni de la sine: și visul, și cariera, și iubirea.

6. Femeia care poate asocia în sine conceptele Yin și Yang – masculin și feminin, care utilizează toate resursele lumii pentru autorealizare, devine o femeie unică, un exemplar exclusiv. Așa a fost Coco Chanel. Și, dacă vrea, poate deveni oricine. Am verificat!

7. Un bărbat inteligent va aprecia cu demnitate femeia-rachetă – pe cea care merge înainte, spre aspirațiile și scopurile ei. La o astfel de femeie are mereu de ghicit câte ceva, iar asta îl provoacă!

8. Când cunoști un bărbat, trebuie întâi de toate să spui ce e important de zis și abia apoi să te prefaci o „prostuță”. Și foarte important e să treci lent și diplomat dintr-o stare în alta. Bărbatul este o fire sperioasă și mereu se teme de câte ceva: ba că femeia este prea bogată, ba că e prea săracă, ba că e prea frumoasă sau invers. De aceea trebuie să devenim imprevizibile și să comunicăm cu ușurință și umor.

15272111_592014014320587_6239019506395053056_o

9. Dacă bărbatul nu vrea să se schimbe, aveți de ales: trăiți cu el așa cum este sau trăiți cum vreți, dar fără el. Dacă nu puteți decide, înseamnă că vă auziți cam prost și problema nu este în el, ci în voi.

10. Bărbatul nu trebuie să devină întreaga noastră lume, ci o parte din ea, alături de altele.

11. Am visat să devin președinte. Soțul mi-a zis: „Privește-te în oglindă și spune-ți numele. Ce fel de președinte al Federației Ruse poate să iasă din tine? Eu m-am supărat și am împrumutat bani de la bandiți pentru campania electorală. Am găsit un cartier marginal din Moscova, pe unde nu ajungea transportul public, și am făcut totul. Am trecut. Soțul era finanțatorul concurentului eu. Și concurentul a pierdut, iar eu am câștigat. Atunci am înțeles că sunt un lider. Că pot.

12. Banii sunt pe locul doi în atingerea succesului. Ai nevoie de atâția bani, câți să-ți ajungă pentru realizarea ideilor. Și nu te trezi în fiecare zi cu gândul: „Doamne, îmi urăsc munca, dar voi muri de foame dacă nu fac asta.”

14859729_576543622534293_6707944995414381876_o

13. Învățați mereu, asimilați mereu noi informații. E o asigurare, este baza care vă poate prinde bine în momentele grele. Odată, predam la Oxford o lecție și am cunoscut acolo o fată din Rusia. A ajuns de una singură să fie înmatriculată la Filologie. Și muncește la cea mai celebră bancă. Ea zice: „Nici nu vă închipuiți ce experiență am obținut! Acum pot orice! Nu mă voi pierde nicăieri, niciodată”.

14. Să nu vă sperie deznădejdea. Cădeți până la fund. Eu plecam la vilă, stăteam culcată câte o săptămână nu discutam cu nimeni. Îmi ziceam că sunt groaznică, nenorocită etc. Îmi era milă de mine și a început chiar să-mi placă să fiu nefericită. Și la un moment dat organismul își dă seama că viața continuă! Eu n-am murit, iar Soarele sclipește în continuare, totul e bine! Și atunci te ridici și mergi mai departe.

15. Soarta este ca un leu. Dacă vă temeți de ea, vă atacă. Dacă nu avei nicio frică, vă va îndrepta spre orizontul pe care îl doriți”, spune Irina Hakamada.

Vezi și:

Irina Hakamada: „Dacă înțelegeți cum sunt bărbații, nu veți avea dezamăgiri. Nu cred în căsnicii ideale!”

Regulile fericirii în familie, de la Irina Hakamada: „Nu faceți din voi niște femei super-puternice”

Irina Hakamada: „Nu trebuie să cauți un bărbat. Ei nu suportă vânătorile!”

Irina Hakamada: „Niciun machiaj nu te scapă, dacă nu te alimentezi corect!”

Irina Hakamada, despre masa de prânz: „E un garant al succesului!”

Foto: Facebook.com