Floricelele de porumb sunt cunoscute pentru faptul că au un număr scăzut de calorii. Cu toate aceste, un grup de oameni de știință susțin că floricelele de porumb ar putea întrece legumele și fructele în topul conținutului de antioxidanți, anunță cotidianul britanic Daily Mail. Antioxidanții – numiți și polifenoli – aduc beneficii imense sănătății în ceea ce privește lupta împotriva moleculelor nocive, care distrg celulele.
În popcorn a fost găsit un nivel înalt de antioxidanți, deoarece acesta este alcătuit din apă doar patru la sută, comparativ cu fructele și legumele care conțin apă nouăzeci la sută.
Cercetătorii au descoperit că o porție de popcorn are până la 300 mg de antioxidanți, ceea ce este aproape dublu față de cele 160 mg dintr-o porție de fructe.
Ei au constatat că cea mai mare concentrație de antioxidanți și fibre se conține în coaja popcornului.
Oamenii de știință de la Universitatea din Scranton, Pennsylvania, au prezentat descoperire lor în cadrul reuniunii „American Chemical Society” din San Diego.
Cercetătorul Joe Vinson a declarat că este nevoie de mai multă atenție asupra acestora.
Totodată, Vinson a menționat că oamenii nu pot să renunțe la fructe și legume în favoarea floricelelor de porumb, deoarece acestea nu conțin cantitatea necesară de vitamine și substanțe nutritive. Deși, el a adăugat că popcornul are foarte multe avantaje pentru sănătate, precizând: „Popcornul poate fi o gustărică perfectă”.
„Este singura mâncare ce conține o sută de procente cereale integrale, neprelucrate. Toate celelalte cereale sunt prelucrate și se diluează cu alte ingrediente. O porție de popcorn va oferi mai mult de 70 la sută din consumul zilnic de alt tip de cereale”.
Oamenii de știință au adăugat că avantajele popcornului depind și de prepararea lui. Astfel, floricelele simple au de două ori mai puține calorii decât cele preparate cu diferite ingrediente și adaosuri. 

Distribuie articolul: