De mai bine de șapte ani, interpretul Valentin Uzun trăiește unul dintre cele mai frumoase roluri din viața sa - cel de tată. Are o fiică minunată și extrem de talentată, cu care adoră să petreacă timpul. Atunci când sunt împreună, bucuria li se citește în ochi, iar distracția e la ordinea zilei. Noi, i-am prins în timpul unei plimbări, în plină ninsoare, iar imaginile pe care le-am surprins sunt de-a dreptul adorabile. Vedeți cum petrec cei doi timpul liber, dar și cât de mândru este Valentin de micuța Amelia.

uzun 1

Valentin, relația dintre tine și fiica ta este una deosebită. Povestește-ne prin ce reușești să o atragi?

Da, într-adevăr, avem o relație foarte frumoasă! Ne simțim mereu bine împreună și este extrem de interesant să petrecem timpul unul în compania celuilalt. Încerc să îi ofer cât mai multă atenție, o surprind prin diversele călătorii pe care le organizez, dar și cu alte lucruri nesemnificative, poate pentru noi, cei maturi, însă atât de speciale pentru ei, copiii.

Dar ce preferați să faceți în timpul liber? Cum obișnuiți să vă distrați?

Chiar dacă suntem prinși în diverse activități, reușim să avem și timp liber. Este foarte important acest lucru. De obicei, ne jucăm, facem temele pentru acasă, gătim, facem și curat. Totodată, ne place foarte mult să învățăm cântece noi. De fapt, Amelia este un copil talentat, care atrage prin tot cu ce a înzestrat-o Dumnezeu.

uzun 5

uzun 19

În ultima perioadă, Amelia a înregistrat reușite demne de laudă în domeniul muzical. Cum i-ai inspirat dragostea pentru a cânta?

Dragostea pentru muzică o are încă de mic copil, așa cum și eu și Ana, mama Ameliei, cântăm. Probabil, fără să vrea, a preluat aceste calități de la noi, moștenindu-ne talentul în cel mai frumos mod.

Atunci când era micuță, o adormeam cântându-i piese din repertoriul lui Ștefan Petrache, Ion și Doina Aldea-Teodorovici și alți interpreți de valoare, fapt ce a influențat la dezvoltarea abilităților ei.

Vocea deosebită a Ameliei a cucerit și publicul din Israel. Ce emoții ați trăit atunci când ați văzut că este atât de apreciată?

uzun 11

Da, eveluția pe care a avut-o Amelia în cadrul concertului orgaizat de noi la Palatul Național, „Iute Foc”, acompaniat de orchestra Tharmis, a fost una foarte frumoasă. Piesa am învățat-o împreună cu Ana, iar ideea îmi aparține mie. Fiica mea a acceptat-o cu drag și a decis că își dorește să o interpreteze. Cei din Israel au văzut-o pe YouTube și au îndrăgit-o nespus de mult. Eu nu am decât să mă bucur pentru acest succes.

Pe viitor doriți să continuați în același stil sau îți propui să schimbați direcția și cu alte genuri de piese?

Unul dintre planurile noastre mărețe este de a forma o orchestră din copii care vor interpreta muzica diferitor popoare, în diverse stiluri. Formația se va numi „Lia”, iar Amelia va fi liderul. Sper să ne reușească acest proiect.

uzun 15

Citește și: Se caută copii care cântă la tobe, bass chitară, chitară solo, clape, saxofon, vioară, trompetă, acordeon și clarinet

Spune-ne cum este Amelia. Ce calități și trăsături de caracter ai reușit să îi descoperi până la această vârsă?

Despre fiica mea pot spune doar de bine. Este un copil deștept și înțelept. E bună la suflet și foarte prietenoasă cu cei din jur. Una dintre calitățile ce o definește cu exactitate este gingășia. Totodată, e un copil ce iubește joaca și distracția. E talentantă și dezvoltată multilateral. E un copil – minune!

Valentin, îți mulțumim pentru acest interviu și vă dorim succese și realizări mărețe în tot ceea ce faceți!

Foto: Dima Iacovlev Photography