Moda plantării și creșterii unor plante aducătoare de noroc a devenit una dintre tendințele anului 2012, mai ales că la sfârșitul acestui an se anunța marea apocalipsă. Trendul se menține și în acest an. Din dorința de a-și proteja casa și gradina de rău și de energiile negative, tot mai multe persoane cumpără plante ce aduc noroc. Printre acestea: bujorul, crizantema, trandafirul japonez, narcisa, magnolia, liliacul, ordideea, lotusul și bambusul.

Narcisele aduc noroc tot anul, mai ales dacă sunt puse pe masa de Revelion. Despre cum se plantează și îngrijesc nu e foarte dificil să afli, chit că nu sunt foarte pretențioase.

Liliacul este considerat un simbol al abundenței și prosperității. Este bine să plantezi un liliac în curte sau în gradină și, în fiecare primăvară, sa aduci buchete de liliac în casă, pentru a avea noroc.

Bambusul este una dintre cele mai apreciate plante aducătoare de noroc. Atrage o stare permanentă de sănătate, precum și longevitatea fiecărui membru al familiei. Se îngrijește foarte ușor, are nevoie de apă, nu neapărat și de sol, preferă locurile umbroase și umede.

 

Magnolia albă este considerată a fi un simbol al purității. Conform tradiției, dacă plantezi magnolia albă în fața casei, vei atrage satisfacții, fericire și prosperitate. În spatele casei, simbolizează bogății ascunse sau câștigarea, în timp, a unei averi considerabile.

Trifoiul crește în gradină, dar este bine să îl aduci și în casă. Plantează trifoi în ghivece și ține-le pe balcon.

Bujorul este considerat regele florilor, care aduce avuții și onoruri. Să-l îngrijești nu e deloc greu, trebuie doar să faci lucrările necesare la vreme.

Cactusul era privit în mitologie drept un simbol al norocului și al puterii. Ține energiile negative departe de casă, datorită spinilor. Acestor plante le place doar soarele și, din când în când, puțină apă.

Într-un birou, unele plante aducătoare de noroc te pot ajuta să ajungi în postul pe care îl dorești. Ele pot fi așezate în estul, sudul și sud-estul acestor încăperi, pentru ca tu să beneficiezi de maximum de noroc.

Sursa: Gradina.acasa.ro 
Foto: akerflowerbulbs.com.au, roportal.ro, art-zone.ro, eplante.ro, art-post.net 

Distribuie articolul: