Fiecare cuplu proaspăt căsătorit visează la o mică vacanță imediat după nuntă. După luni de zile de pregătiri și agitație pentru organizarea nunții, cei doi miri vor să se bucure de câteva clipe de romantism și să își înceapă cu dreptul căsnicia. Chiar și așa, o luna de miere exotică nu îi este oricui la îndemână, însă o vacanță cu buget redus nu este un capăt de țara pentru o tânără familie calculată. Atunci când calculați bugetul de nuntă, puneți deoparte și o sumă de bani pentru luna de miere. În acest fel veți avea un fond de călătorii, iar o lună de miere economică va deveni realitate. Bugetul complet pentru luna de miere ieftină va căpăta contur o dată cu banii primiți la nuntă din partea invitaților. Încercați să plătiți în avans o parte din sumă destinate călătoriei, iar restul la plecarea în vacanță.

La nuntă se obișnuiește ca invitații să ofere cadouri și bani. În loc să vi se ofere ceva mai puțin util pentru noua viață de familie, fiți sinceri cu oaspeții și rugați-i să înlocuiacă lenjeriile de pat, obiectele casnice și alte cadouri cu o sumă de bani care să reprezinte eventual contravaloarea acestor daruri. Pentru ca cei prezenți la nuntă să nu se simtă ofensați de solicitarea dvs., argumentați-le de ce anume preferați această variantă. Cu siguranță vor înțelege dacă le spuneți că visați la o lună de miere frumoasă ori plănuiți să vă construiți o casă.

Pentru o deplasare romantică, dar economică, fiți realiști și alegeți o destinație mai puțin costisitoare. Chiar dacă mergeți departe de casă, optați pentru o destinație ieftină, accesibilă pentru orice buzunar.

Fie că mergeți cu mașină personală sau cu autocarul, alegeți calea rutieră pentru luna de miere. Un bilet de avion este scump, iar drumul pe șosea va oferă în plus șansa de a vedea toate peisajele frumoase care va apăr în drum până la destinația dorită. În acest mod, luna de miere va fi suficient de economică încât să nu dați faliment.

Înainte de a pleca la drum faceți temele și interesați-vă de prețurile care acoperă cazarea, mâncarea și alte cumpărături sau facilități specifice zonei turistice (intrare la muzee, galerii de artă, spectacole).

Un hotel de 2 sau de 3 stele nu este la fel de luxos că unul de 5 stele, dar pentru mirii dornici de romantism și hoinăreală, importantă este înțelegerea și iubirea și abia apoi luxul. Optați pentru un hotel sau o pensiune cu prețuri accesibile în loc de un hotel foarte elegant, costisitor, dar care nu oferă o atmosferă suficient de intimă pentru un cuplu proaspăt căsătorit.

Dacă aveți de gând să plecați în luna de miere imediat după căsătorie, plănuiți ceremonia de nuntă într-un sezon în care ofertele turistice sunt accesibile că preț. Lunile mai, iunie, septembrie, octombrie și noiembrie oferă turiștilor posibilitatea să plătească mai puțin pentru cazare în comparație cu sezonul estival de vârf (iulie, august) sau cu perioadă sărbătorilor de iarnă când costurile cresc o dată cu aglomerația.

O lună de miere cu servicii all inclusive este rezonabilă din punctul de vedere al costurilor, în special pentru cuplurile care vor să aibă asigurată cazarea și masa pentru a nu fi nevoite să părăsească prea mult hotelul.

Înainte de a hotărî destinația pentru luna de miere, comparați ofertele de preț de la agențiile turistice. Fiecare agenție care se respectă oferă în anumite perioade ale anului o serie de promoții. Dacă sunteți în căutarea unei vacanțe romantice ieftine, profitați de aceste reduceri de preț și planificați nunta în sezonul reducerilor.

Pentru a beneficia de o reducere de preț, plătiți integral călătoria cu cel puțin câteva luni înainte de plecarea în vacanță. Ca să fie posibil acest lucru, trebuie să planificați data nunții, să alegeți din timp destinația dorită și evident să economisiți bani pentru luna de miere.

Fie că luna de miere durează un singur week-end, o săptămână sau o lună întreagă, această călătorie romantică de la începutul căsătoriei nu trebuie să fie costisitoare pentru ca un cuplu proaspăt căsătorit să se simtă bine.

Sursa: viitoaremireasa.ro

Distribuie articolul: