Sezonul estival fost declarat deschis, iar femeile deja abundă piscinile din Capitală. Chiar dacă ți-ai pregătit silueta la sală și ai urmat o cură de slăbire ca să arăți impecabil, mai trebuie să ții cont de riscul de infecții la piscină sau mare. Ascultă ce sfaturi a dat Emilia Stici, medicul ginecolog, despre metodele de precauție atunci când mergi la plajă sau piscină.

Faptul că femeile au posibilitatea să meargă la piscină, la mare, la soare, deja are un efect benefic pentru sănătate, deoarece, în așa mod se stimulează imunitatea, buna dispoziție și acesta este cel mai bun remediu profilactic, dar evident când mergem la piscină, alegem locul unde este totul prevăzut și sigur din punct de vedere sanitar, dar am avut situații în care pacienții vin la consultație cu infecții și bacterii după ce merg la piscină.

Ca să nu se întâmple acest lucru sugerez să se utilezeze niște preparate pentru ameliorarea florei vaginale, chiar cu scop profilactic, niște capsule vaginale sau supozitoare, care previn infecția. Acestea se administrează după fiecare vizită la piscină.

Află dela Emilia Stici De ce sexul este interzis în perioada menstruației. Argumentele ginecologului Emilia Stici (Video)