Plaja Roșie din China este invadată de o plantă care se dezvoltă  pe solul alcalin și sărat, și care treptat se înroșește, oferind o imagine unică. Doar o mică porțiune e deschisă publicului, restul fiind parte a unei rezervații naturale.

Plaja Roşie este situată în delta râului Liaohe, aproximativ  la 30  kilometri sud-vest de oraşul Panjin din China. Plaja este de culoare roşie din cauza unei specii de iarbă care  în contact cu sarea din apele Mării Bohai se înmulțește pe mal.

Plaja Panjin atrage nenumăraţi turişti în fiecare an. Spre deosebire de litoralul obişnuit, în Panjin turiştii nu stau la plajă şi nu construiesc castele din nisip. Totuşi, plaja roşie din nord-estul Chinei merită vizitată, scrie Huffington Post.

plja1

Aflată în delta râului Liaohe, în cea mai întinsă zonă de mlaştină şi stufăriş din lume, plaja este acoperită de plante al căror ciclu de creştere începe în primăvară, în luna aprilie. Verzi la început, până toamna acestea se colorează într-un roşu aprins.

plaja2

Miile de turişti atraşi în zonă în fiecare an pot să viziteze doar o mică parte a plajei. Poduri uriaşe, din lemn, conduc vizitatorii de la şosea până la mare, iar oportunităţile de a realiza fotografii impresionante sunt nenumărate. Turiştii trebuie să rămână în locurile special amenajate, pentru a nu deranja ecosistemul care găzduieşte peste 200 de specii de păsări şi aproape 400 de specii de animale.

plaja3

plaja

plja5

Foto: huffingtonpost.com, cntravel2013.wordpress.com

Distribuie articolul: