Studiul punctează că piperina – substanţa cu gust picant care dă piperului negru gustul său caracteristic – este cea responsabilă, aceasta putând bloca formarea de noi celule grase. Soo-Jong Um, Ji-Cheon Jeong şi colegii lor descriu studii anterioare, indicând faptul că piperine reduce nivelul de grăsime din sânge şi are şi alte efecte benefice pentru sănătate.

 

Piperul negru şi planta de piper negru este folosită de secole în medicina tradiţională estică pentru a trata problemele gastrointestinate, durerile, inflamaţiile şi alte tulburări. În ciuda istoriei medicinale lungi, oamenii de ştiinţă ştiu puţine despre cum piperina funcţionează la nivel molecular mai profund. Studiile de laborator şi modelele de calculator au arătat că piperina interferează cu activitatea genelor care controlează formarea de noi celule grase. În acest sens, piperina poate porni o reacţie metabolică în lanţ, care ajută la menţinerea grăsimilor în control şi în alte moduri.

Grupul cercetătorilor sugerează că această constatare ar putea duce la o utilizare mai largă a piperinei sau a extractului de piper negru în lupta împotriva obezităţii şi bolilor asociate.

Sursa: apropo.ro

Distribuie articolul: