Este o rețetă interesantă, simplă și perfecta pentru perioada de post. Legumele propuse pot fi diversificate sau înlocuite cu: morcov, napi, conopidă, vinete congelate, etc. Toată lumea de la masă va savura! Ingrediente pentru 4 porții:

  • 1 ceapă roșie curățată și tăiată mărunt;
  • 2 căței de usturoi, mărunțit;
  • 1 rădăcină de țelină, curățată și tăiată în cuburi de 1 cm (250g);
  • O jumătate de dovleac, curățat și tăiat în cuburi de 1 cm (250 g);
  • 1 ardei roșu fără semințe, tăiat cubulețe (puteți folosi ardei conservati sau congelați);
  • 150 g orez cu bobul lung;
  • 450 ml bulion vegetal fierbinte;
  • 150 g ciuperci proaspete, tăiate felii;
  • Pătrunjel verde;
  • 3 linguri ulei preferat.

1. Încălziți cuptorul până la 200 grade C. Într-o tavă de copt se pune uleiul, ceapa și usturoiul și se prăjește puțin, în rolă, până ceapa se înmoaie.

2. Adăugăm celelalte legume și le mai coacem 4-5 minute până se înmoaie. După care adăugăm orezul și îl amestecăm bine cu toate legumele.

3. Turnăm bulionul fierbinte, acoperim tava cu o folie de aluminiu și coacem pilaful în cuptor timp de 30-35 min, până când orezul e gata și bulionul este absorbit complet.

4. Servim pilaful cu pătrunjel verde, ca garnitura, sau ca fel de bază, la salate, pârjoale de cartofi, etc.

Distribuie articolul: