Soții Doina și Ali Sirikci au confirmat autenticitatea convorbirilor difuzate în investigația RISE Moldova „Bani din caritate”, atât cea dintre ei doi, cât și cea dintre Doina Sirikci și Veronica Cebotari.

„Da, e vocea mea. Am discutat cu dna Veronica de nenumărate ori”, le-a declarat Doina.

Referindu-se la cealaltă convorbire în care discută cei doi soți despre un anumit comision, Ali Sirikci a precizat:

„Noi pentru Moldova avem un buget de promovare, anume MLPH International, să nu includem Medical Park. Noi avem tot dreptul să folosim acest buget cum vrem. Acesta e bugetul nostru și noi îl folosim cum vrem. Caritate.md sigur a transferat bani pe conturile noastre. Sunt diferite cazuri. Unul are nevoie de cazare pe mai mult timp, altul are nevoie de medicamente.”

„Transferul se face după ce pacientul semnează un contract în care se specifică transferul către MLPH.”, spune Doina Sirikci.

Rolul soților Sirikci 

„Noi nu tratăm oamenii. Noi oferim servicii până la clinică. Noi asta le oferim pacienților. Nu pot spune că noi am tratan 1000 de persoane. Eu nu sunt medic. Noi oferim pacienților care vin la investigație și tratamen un „second opinion” prin părerea. În ultimii doi ani cred că au fost peste 1000 de pacienți din Republica Moldova.

„Apropo, de când a apărut știrea sunt mai mulți pacienți”, a adăugat Doina.

Care e beneficiul? Primește vreun comision sau taxă din această intermediere?

„Cât câștig eu nu o să spun, dar noi nu mâncăm piatră. Oamenii trebuie să muncească. SĂ câștige bani nu e ceva de rușine. Taxă? Astăzi dacă era vorba că noi am fi cerut bani de la pacienți pentru serviciile pe care le facem, aveai dreptul să mă întrebi. Dar, dacă eu nu am cerut bani de la pacient, nu am cerut bani de la caritate.md să-mi trimită bani mai mulți că am grijă de pacienții lor. Am ce am cu clinica și tu asta pe mine mă întrebi? Nu e bună întrebarea”, a mai răspuns Ali Sirikci.

Potrivit lui, soția sa Doina este managerul de marketing în cadrul companiei sale – MLPH International.