Tot mai des femeile din Republica Moldova aleg să cumpere haine, încălțăminte și accesorii în piețile second-hand. Aici acestea găsesc o varietate imensă de modele de haine pe care nu le vor vedea la vecină sau la o colegă de muncă. Astfel femeile contemporane nu se mai jenează să spună că un accesoriu sau perechea de botine sunt cumpărate de la second-hand, ci afirmă cu mândrie că haina cumpărată dintr-un astfel de magazin este una autentică.
Majoritatea celor care aleg să își cumpere haine din magazine tip outwear sau second hand, fac acest lucru deoarece prețurile sunt cu peste 50 % mai mici și multe astfel de magazine oferă haine de firmă și de bună calitate la un preț foarte avantajos.

Desigur femeile nu uită de faptul că vestimentația cu tentă retro este din nou în vogă, iar rafturile magazinelor second-hand sunt bazate pe acest tip de haine și accesorii. Stilul retro poate fi definit succint ca o reinterpretare a unor tendințe trecute. Trecutul este chiar subiectul preferat al designerilor în ultimii ani, prezentând în fiecare sezon, cel puțin o tendință majoră reciclată dintr-o epocă apusă. Astfel, utilizând tendințele contemporane vestimentare și posibilitățile retrospective oferite de piețile second-hand, îți poți creea un look de invidiat, ce va trezi curiozitate în rândul prietenelor tale.

Totuși, pentru alegerea unor haine potrivite, trebuie să ai un ochi antrenat pentru căutarea de „comori”, iar pentru aceasta ai nevoie de timp și desigur de răbdare. Ca să nu procuri o grămadă de haine pe care nu le vei purta, ia-ți o prietenă care te va opri de la achiziționarea unor haine ce nu au loc în garderoba ta.
La Chișinău putem găsi astfel de pieți în buticurile din „Toamna de Aur” (sect. Botanica) , piața de lângă fostul cinematograf “Flacăra” (Buiucani) și piata “Ceucari” (sect. Poșta Veche).

Nu ezitați să folosiți aceste posibilități oferite de importatorii de haine de mâna a doua, pentru a vă crea un look extraordinar și veritabil.

Distribuie articolul: