După o vacanță reconfortantă, Teatrul Național Satiricus „I.L. Caragiale” își deschide din nou ușile pentru fidelii săi spectatori. Așadar, teatrul își începe stagiunea în forță, cu o premieră a stagiunii precedente, o lucrare scenică ce a cules lauri pe scenele din România, bucurându-se de înalta apreciere a criticii de specialitate, dar și a publicului împătimit de teatru.

Inaugurarea celei de a XXVII-a stagiuni teatrale va avea loc vineri, 28 septembrie, cu spectacolul „Migraaaanţi sau Prea suntem mulţi pe nenorocita asta de barcă” de Matei Vișniec. Spectacolul prezintă o cartografiere a situaţiei dramatice în care s-au pomenit populaţiile dislocate de războiul din Siria, dar și odiseea migranţilor economici care caută o viaţă mai bună în Europa. Regizorul Sandu Grecu nu e la prima montare a unei piese semnate Matei Vișniec, spectacolul său „Angajare de clovn”, prezent în repertoriul activ al trupei, fiind apreciat de reputatul dramaturg drept una dintre cele mai bune montări ale piesei sale.

+migrantii de baza

Cel de al doilea spectacol prezentat în cadrul festivalului Internațional de la Sibiu, „Puștoaica de la etajul 13 dau Dragă societate” de Mircea M. Ionescu se va juca la „Satiricus” în ziua următoare, pe 29 septembrie. Iar duminică, 30 septembrie, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze o comedie, „Nunta” de Anton P. Cehov, spectacol cu care a fost deschisă stagiunea precedentă.

+DSC_7190

Bineînțeles, și în această stagiune trupa „satiricistă” se pregătește să furnizeze publicului o serie de surprize artistice. Regizorul Sandu Grecu lucrează de istov la montarea unor piese celebre: „Doctor de femei” de Georges FEYDEAU, „Hamlet” de William Shakespeare, „Pescărușul” de Anton P. Cehov.

+DSCF2500_ maestrul

De asemenea, nu vor lipsi nici în această stagiune turneele peste hotare. Primul se va produce chiar în câteva săptămâni – pe 12 octombrie, la București, Teatrul Nottara, unde se va juca „Puștoaica de la etajul 13 dau Dragă societate” de Mircea M. Ionescu.

Text de Ion Diviza