Dacă mulți interpreți aleg să cânte solo, la toate concursurile de muzică naționale și internaționale. Trupa Firelight, din Malta, este o excepție dintre cele mai frumoase. Cei 6 membri s-au adunat pentru cea mai nobilă misiune din lumea muzicii – aceea de a-și reprezenta țara la Eurovision Song Contest.

Firelight este o trupă mai mult decât tânără: s-a constituit abia în 2013, dar asta nu le-a împiedicat să fie aleși din mulțime pentru a lua pe umerii săi o responsabilitate precum este evoluția în cadrul Eurovision.

Cel care menține flacăra nebuniei aprinsă, în interiorul formației Firelight, este compozitorul Richard Edwards – un bărbat, prin venele căruia, curge doar muzică.

El a fost sufletul care a adunat alte cinci talente alături de sine: Michelle Mifsud, care cântă la pian; vocalistul William Wayne, chitaristul Daniel Micallef și încă doi membri suplimentari: Tony Polidano și Leslie DeCesare.

La Eurovision, Firelight va interpreta piesa ”Coming Home” – un amestec de 3 genuri de muzică: pop, rock și folk.

Mesajul cu care vor veni băieții, pe scena concursului din Copenhaga, se adresează durerii emigranților care muncesc în Europa, nevoiți să-și părăsească locurile de baștină, să îndure depărtarea de familie, foamea și setea, pentru a se putea asigura cu un trai ”omenesc”.

Firelight înseamnă efort colectiv și diversitate, idei și inspirație, iar aceste valori le vor purta noroc băieților din Malta la cel mai important concurs de muzică din Europa!

”Coming Home” înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiți. În Europa de azi, vezi mii de oameni care se deplasează în afara granițelor!”

 Amintim că Orange Moldova și Moldova Agroindbank vă prezintă etapa internațională “Eurovision Song Contest 2014”.

Vă invităm să accesați modulul Eurovision 2014 pentru a asculta și vota piesele interpreților favoriți.

Distribuie articolul: