Îl folosești zilnic,însă, de multe ori, nu îi acorzi importanța cuvenită. Până la urmă….e doar un pieptene. Nu e chiar așa. Un păr frumos și sănătos nu se întreține doar cu șampon, balsam și măști. E important să ai la dispoziție accesoriile și cunoștințele necesare pentru a obține cele mai bune rezultate. Un pieptene bun te scutește de multe dureri de cap, la propriu. Este ideal pentru descurcarea părului și, de aceea, este de preferat în locul periei. E singurul accesoriu pe care îl poți folosi pe părul umed fără să riști să îl smulgi sau să îl distrugi.

Pieptenele are câteva atribuții principale:

Separă și descurcă firele de păr eliminând praful și impuritățile.

Masează scalpul, crește circulația sanguină și stimulează producția de sebum.

Distribuie balsamul, masca sau produsele de styling pe toată lungimea firului de păr.

Ajută la realizarea coafurii preferate.

Există foarte multe materiale din care se fabrică piepteni. Printre cele mai cunoscute sunt: lemnul, plasticul, osul și metalul.

Cum să-ți alegi pieptenele perfect pentru tine 

Indiferent din ce material e confecționat, atunci când alegi un pieptene ține cont și de următoarele aspecte:

  • Pieptenele trebuie sa fie solid si durabil, fără muchii ascuțite, fără asperitați și fără așchii. Finisajul trebuie să fie impecabil și toate suprafețele fine.
  • Un pieptene de calitate trebuie să pieptene părul cu ușurință. Unele materiale sunt prea rigide. Alege un material flexibil și vei observa diferența. Mare atenție să nu treci în cealaltă extremă: un piepten prea flexibil este o pacoste. 
  • Evita materialele care creează electricitate statică.
  • Înainte de a cumpăra un pieptene, încearcă-l pe palmă. Dacă dinții sunt prea ascuțiți, renunță la el. Dinții ascuțiți zgârie scalpul, provocând răni și iritații. Alege un pieptene cu dinți rotunjiți.
  • Păstrează pieptenii curați.

 

Distribuie articolul: