Odată cu scăderea gradelor celsius indicate de termometre, pielea noastră devine mai sensibilă și necesită o îngrijire mai minuțioasă. În timpul verii, soarele și apa de mare au deshidrat și au uscat pielea noastră, din acest motiv, am apelat la sfatul cosmetologului ca să ne spună cum să ne hidratăm și să ne hrănim pielea cu vitamine în sezonul rece? De-a lungul verii era suficient să folosim o cremă potrivită pielii noastre, pentru a o îngriji. O dată cu răcirea timpului, pielea are nevoie de o hidratare mai intensivă și mai bogată în vitamine, iar pe lângă faptul că trebuie să folosim creme mai grase decât în perioada caldă a anului, cosmetologul ne recomandă și câteva măști.

Cosmetologul Svetlana Ferlat, ne recomandă câteva măști naturiste pentru a hrăni și hidrata pielea în perioada rece a anului. Specialista ne amintește că, o dată cu pielea feței, nu trebuie să uităm să îngrijim și să hrănim pielea gâtului, zona decolteului, dar și mâinile. Pentru față, gât și zona decolteului, cosmetologul ne recomandă măști pe bază de crupă de grâu, adaptate fiecărui tip de piele. Iar pentru mâini o mască pe bază de ulei de in.

De asemenea, cosmetologul susține că toamna e timpul potrivit pentru a apela la procedurile cosmetologice precum: peeling-ul, curățarea feței, dar, tot o dată și la măștile necesare problemelor și individualităților pielii tale, deoarece, aceste proceduri se fac atunci când soarele nu mai frige atât de puternic și nu dăunează pielii, care devine sensibilă după aceste proceduri.

Mască hidratantă pentru piele mixtă (față, gât și zona decolteului)

Ingrediente: Două linguri mari de crupă de grâu și apă fiartă, dar nu foarte fierbinte.
Mod de preparare: peste crupa de grâu se toarnă apa fiartă, se astupă cu un capac, până aceasta va semăna cu un terci.
Întrebuințare: Această mască se recomandă pentru pielea de tip mixt. Masca se aplică pe față, gât și zona decolteului pentru 15 – 20 de minute. După, se clătește pielea cu apă călduță, pentru a îndepărta masca, apoi se mai clătește încă o dată cu apă rece pentru a închide porii.

Mască hidratantă pentru piele grasă (față, gât, zona decolteului)

Ingrediente: Două linguri mari de crupă de grâu și chefir cu 0% grăsime.
Mod de preparare: chefirul se toarnă peste crupa de grâu și se acoperă cu un capac, până crupa se va umfla și va fi de consistența unui terci.
Întrebuințare: masca este recomandată pentru persoanele cu pielea grasă. Se aplică pe față, gât și zona decolteului, pentru 15 – 20 de minute. După, pielea se clătește cu apă călduță și apoi cu rece, la fel ca în cazul măștii pentru pielea mixtă.

Mască hidratantă pentru pielea uscată (față, gât, zona decolteului)

Ingrediente: O lingură mare de crupă de grâu și smântână.
Mod de preparare: la fel ca în celelalte două cazuri, se va turna smântâna peste crupă, pentru a obține o masă asemănătoare unui terci.
Întrebuințare: masca este recomandată pentru pielea uscată. Se aplică pe zonele feței, gâtului și decolteului, pentru 15 – 20 de minute, apoi se clătește pe rând, cu apă călduță, apoi rece.

SFAT: După aplicare oricărei măști e necesar să vă spălați mai întâi cu apă caldă: pentru a îndepărta toate urmele de mască, apoi cu apă rece: pentru a închide porii pielii. După ce ați clătit pielea, aplicați o loțiune pentru față sau una tonică.

Hidratare cu ulei de măsline, pentru mânuțele dragi

Pentru un plus de hrănire și hidratare a pielii mâinilor, cosmetologul Svetlana Ferlat recomandă să adaugi în crema obișnuită pe care o folosești și câteva picături de ulei de măsline. Se amestecă uleiu de măsline cu puțină cremă, apoi, se aplică pe mâini. Aceeași masă obținută o putem aplica pe pielea uscată a coatelor. Se clătește ca și în cazurile anterioare: cu apă caldă, apoi rece, după se aplică crema obișnuită.

Totuși crema trebuie să corespundă tipului și necesităților individuale ale pielii tale. Dacă nu ești sigură atunci când alegi o cremă, destinată atât pentru mâini, cât și pentru față, cosmetologul te poate ajuta să optezi pentru o cremă potrivită pielii tale.

Mască pentru mâini pe bază de ulei de in 

Ingrediente: zeamă de lămâie, ulei de in și miere în proporții egale și un gălbenuș de ou.
Mod de preparare: Componentele se amestecă, până masa devine omogenă.
Întrebuințare: masca este recomandată pentru mâinile deshidratate. Se aplică masa obținută pe pielea mâinilor, cu o oră înainte de culcare, pentru un efect mai bun, se îmbracă mănuși din bumbac. Recomandabil este să păstrăm masca pe mâini pentru 40 de minute – o oră. După expirarea acestui timp, clătim mâinile și aplicăm o cremă obișnuită.

Pentru mâinile uscate ne vine în ajutor orezul

Cosmetologul recomandă pentru mâinile, dar și pentru tălpile uscate sau chiar crăpate, să facem băi cu apa în care a fiert orezul. Rețeta e simplă: fierbem orez într-o cantitate ceva mai mare de apă, decât atunci când gătim orezul, scurgem apa și facem băi la picioare și mâini, cu apa de la orez, care trebuie să fie călduță. După procedură clătim pielea și aplicăm o cremă hrănitoare.

Nu uitați să vă îngrijiți pielea regulat, dar și corect, ca aceasta să arate tânără și sănătoasă.

Distribuie articolul: