Artistul basarabean Constantin Botezat și-a expus lucrările în cadrul a patru expoziții internaționale de artă din Portugalia. Pe parcursul primului semestru, Constantin a ajuns la Lisabona prin intermediului programului Erasmus, care i-a oferit o bursă pentru a-și desfășura primul său internship la Galeria Wozen.

Acest spațiu are un impact deosebit asupra artei contemporane și asupra societății artistice din vest permițând noi generații de a-și dezvolta proiectele, conceptele și ideile artistice. Astfel tinerii au șansa de a studia modul de organizare a evenimentelor, expozițiilor, workshop-urilor  și despre procesul de colecționare a operelor de artă, crearea unei rezidențe artistice și despre gestionarea unei galerii.

„Sunt enorm de recunoscător pentru această bursă oferită de către Uniunea Europeană și pentru șansa de a crea noi proiecte aici. Pe parcursul acestor luni am avut o echipă deosebită și împreună am creat expoziția „The Absence of Awareness” în care m-am expus, la fel, alături de alți artiști portughezi. De asemenea, am avut oportunitatea de a gestiona o rezidență artistică, de a studia despre activitatea menagereală a galeriei și sper mult în viitor să aplic toate aceste cunoștințe în cariera mea”.

Citește și: Pictura pe mâncare: o nouă dimensiune a artei! Vezi cum arată creațiile pictorului Hasan Kale

În același timp, Constantin Botezat a participat alături de alți artiști basarabeni în cadrul a două expoziții organizate de către Ambasada Republicii Moldova din Portugalia. Primul eveniment a avut loc pe 1 Martie la Galeria “Espaco Memoria dos Exilios” din Estoril. Expoziția prilejuită aniversării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Republica Portugheză întrunește lucrări ale pictorilor moldoveni stabiliți în Portugalia, care în timp și-au demonstrat înalte calități artistice, lucrările lor fiind expuse atât în țară cât și în străinătate. Acest eveniment a avut loc datorită fundației Dom Luis I și primăriei Cascais. Cel de-al doilea eveniment cu același prilej a avut loc în incinta Parlamentului Portughez. Președintele Comisiei parlamentare pentru Afaceri Externe și Comunități Portugheze Sérgio Sousa Pinto și Ambasadorul Dumitru Socolan au menționat relațiile de prietenie între cele două popoare și au evidențiat rolul important, în acest context, al comunității moldovenilor din Portugalia.

Tânărul pictor și-a expus lucrările la Galeria „Graca” din Lisabona în cadrul expoziției „12×12” care reprezintă o adunare anuală, o expoziție de pictură, desen, gravură și alte tehnici care se întâmplă doar pentru o zi. Acest eveniment reunește zeci de autori și studenți de artă care se confruntă cu munca lor, împărtășesc și schimb aceleași experiențe.

De curând, Constantin Botezat și-a început cel de-al doilea internship la o revistă din Londra în calitate de Graphic Designer, pentru următoarele 4 luni.