Tinerii din Republica Moldova, şi nu doar ei, sunt tentaţi să folosească sursele online pentru găsirea jobului ideal. Site-urile specializate în piaţa muncii sunt din ce în ce mai solicitate deoarece cu ajutorul lor procesul de angajare devine mai uşor atât pentru cei care caută locuri de muncă în Moldova, cât şi pentru angajatori. Recrutarea online este mai econoamă, mai rapidă, mai uşoară, deschisă către o audienţă mult mai mare, aceasta fiind doar lista necompleta de avantaje.

Dar, odată cu înmulţirea posibilităţilor pentru un job de succes, creşte şi concurența, iar pentru a ţine piept concurenţilor şi a atrage atenţia angajatorului, trebuie în primul rând să aveţi un CV perfect. Iată care sunt 5 secrete evidente pe care trebuie să le luaţi în considerare atunci când vă creaţi CV-ul:

Mai puţin înseamnă mai mult – una din cele mai întâlnite greşeli este de a crea un CV prea voluminos şi detaliat pentru a impresiona angajatorul. De fapt, angajatorul poate analiza CV-ul în mediu de 40 secunde pentru a-şi crea o impresie imediată, şi nu uitaţi că CV-ul dumneavoastră nu va fi unicul. Un CV prea detaliat poate mai mult deranja şi îngreuna situaţia, fapt care va duce de cele mai dese ori la ignorare din partea angajatorului. Impresia imediată este cuvântul cheie la care trebuie să atrageţi atenţia, iar aceasta se obţine prin organizare perfectă şi concisă a materialului.

– Evitaţi un format plin de fantezii şi creativitate – mulţi tineri sunt tentaţi să îşi creeze CV-ul într-un mod cât mai original şi folosesc font-uri, culori sau caractere deocheate pentru a atrage atenţia angajatorului. Dar ceea ce arată bine la dumneavoastră pe ecran poate să nu arate bine în varianta imprimată a angajatorului. Foarte multe agenţii de recrutare şi companii folosesc propriile modele, de aceea mai bine e să vă creaţi CV-ul pentru un copy/paste simplu, de obicei în MS Word.

– Personalizaţi CV-ul – acesta poate fi unul din secretele cele mai speciale! Joburile sunt foarte diferite, de aceea personalizaţi-vă CV-ul cu jobul pe care îl doriţi. Citiţi atent descrierea jobului şi completaţi CV-ul conform descrierii. Dacă nu veţi faceţi abuz, angajatorii vor aprecia foarte mult abilităţile dumneavoastră speciale anume în domeniul indicat.

– Puneţi accentul pe abilităţile profesionale – aceasta se refera lista de cuvinte cheie la care angajatorul va atrage atenţie cel mai mult, de aceea o puteţi face cât mai vizibilă şi uşor de înţeles.

– Gramatica şi ortografia – pentru cei ce îşi caută un job online, aceasta trebuie să fie un mare păcat să scape greşeli gramaticale, de ortografie, sau de oricare alt tip. Angajatorul poate fi iritat sau deranjat cel mai mult anume în asemenea situaţie. Este foarte bine să dăm CV-ul altei persoane pentru verificare deoarece adesea nu suntem în stare să depistăm propriile greşeli.

Trebuie să ţineţi minte că CV-ul este o broşură de marketing şi fața dumneavoastră în ochii angajatorului, de aceea lucraţi la el foarte bine, ştiind că de aceasta depinde şansa dumneavoastră de a fi angajat.

P

Distribuie articolul: