Actorul și regizorul Petru Vutcarău a constatat că femeile din politică zâmbesc mai rar – lucru care le face să piardă din fericirea în viața personală. Cum este femeia zilelor noastre și unde îi place actorului să o vadă: pe scena politică sau pe cea de la teatru, am aflat din interviul acordat emisiunii „Alb & Negru”.

„Uneori am impresia că femeia este mai naturală decât bărbatul, e mai aproape de natură… în șirul tuturor elementeleor naturii parcă are loc și femeia, e și ea o metaforă de acolo”, ținut să precizeze Vutcarău. Regizorul a mai spus că îi place să vadă femeia în primul rând pe scena teatrului și abia apoi pe scena politică.

„Femeile din politică zâmbesc mai rar, iar o femeie car nu zâmbește nu este o femeie frumoasă, devine gravă, importantă, la patru ace. Cele din politică e bine că și-au găsit locul, dar probabil ar trebui să aibă un rol anume. Nu discriminez și nu le fac inapte, sunt foarte multe femei care au capacitatea de a duce o lume după sine, le respect și vreau să cred că sunt fericite și în viața personală”, a mai declarat Petru Vutcarău.

Actorul de teatru și film a recunoscut că-și dorește ca femeile să fie mai feminine: „Are loc permanent o schimbare: femeia emancipată a pierdut ceva totuși… are tot mai mult tendința să conducă, să aibă puterea de a dirija, de a domina, de a da indicații… le respect pe asemenea femei, mai ale pe cele care au talent să facă asta, dar am impresia că nu sunt fericite până la sfârșit”, a mai spus Vutcarău în cadrul emisiunii „Alb & Negru”, difuzată pe UNIMEDIA.