Cunoscut de toți copiii anilor ’90 prin personajul Motanul Vasilică din serialul televizat pentru copii, unde apărea alături de Șoricelul Fofârlică, actorul Petru Hadârcă joacă acum pe scenele de peste Prut. Revenit acasă, acesta a acordat un interviu portalului de știri UNIMEDIA, unde a povestit despre ce mai face și ce atitudine are față de politică și starea de lucruri din țară. „Politicienii ne-au luat și pâinea și meseria”. De această părere este actorul și regizorul Petru Hadârcă, care a vorbit despre viața politică din Republica Moldova, relația sa cu Ministerul Culturii și nu în ultimul rând, despre șeful care trebuie să fie în fruntea acestei instituții.

Hadârcă s-a arătat descurajat de faptul că politica a devenit mai degrabă o scenă de teatru. „Politicienii au posibilitatea și libertatea de a se expune și de a se da în spectacole la diferite posturi de televiziune, astfel, în ultimul timp, ne-au cam luat pâinea.

Dacă pe timpuri, cei mai solicitați la TV erau actorii, acum sunt politicienii, în show-uri, dezbateri, iar noi, actorii, am rămas și fără pâine, și fără onorarii, și fără meserie, câteodată”, a declarat sursa. Totodată, Petru Hadârcă a ținut să menționeze că replicile lui Caragiale sunt cele mai actuale în viața politică de azi. „Trădare să fie dacă o cer interesele partidului, dar să o știm și noi”. „Iubesc trădarea, dar îi urăsc pe trădători”.

Puteți citi și vedea aici interviul integral.

Sursa: UNIMEDIA.md

Distribuie articolul: