Teatrul Național „Mihai Eminescu” este în toiul pregătirilor pentru a crea noi premiere. Recent s-a făcut prima repetiție a textului ”Steaua fără nume” a lui Mihail Sebastian, a cărei primă reprezentație a piesei de teatru se preconizează a fi la începutul lunii decembrie. La fel, actorii teatrului, talentați și cu o voce frumoasă sunt implicați în proiecte, piese care vor face parte, în curând, din repertoriul teatrului.

Inspirați din schimbul cu Teatrul Național din București din stagiunea trecută, actorii au dorința de a veni și ei cu un recital muzical, întrucât teatrul dispune și de o orchestră minunată.

„Astăzi a fost prima repetiție a unui text celebru, „Steaua fără nume” a lui Mihail Sebastian. Sper să ieșim cu premiera la început de decembrie, să bucurăm spectatorii cu un nou spectacol din repertoriul teatrului. Mai sunt proiecte pe care le vom lăsa montării, pentru că avem un colectiv de actori foarte talentați și muzicali. În schimbul pe care l-am avut cu Teatrul Național din București stagiunea trecută, în vizita noastră de răspuns au venit în martie cu un spectacol muzical, așa… ad-hoc, magic, național, unde actorii au prezentat și recitaluri muzicale. Atunci am zis de ce nu venim și noi cu un astfel de spectacol. Avem o orchestra extraordinară a teatrului – Orchestra de Cameră și actori care cântă talentat și frumos și nu sunt încă descoperiți. Ne tentează înainte de sărbătorile de iarnă să prezentăm un spectacol-feerie.”

Vezi și: Actorii Teatrului Național „Mihai Eminescu” se pregătesc de un turneu la Budapesta. Vezi ce piesă vor juca